Nieuwsalert per mail ontvangen

Hochfügen komt met nieuwste D-Line stoeltjeslift van Doppelmayr de Waidoffen Bahn

In Hochfügen hebben ze vanaf volgend winterseizoen weer een primeur, want hier wordt op dit moment gebouwd aan de nieuwste skilift van Doppelmayr, de D-Line 6-persoons stoeltjeslift. Dit is op dit moment de meeste luxe, skilift met beste comfort, kwaliteit, design en veiligheid. De nieuwe lift gaat luisteren naar de naam Waidoffen Bahn en gaat vanaf december 2016 voor het eerst in gebruik genomen worden.

Volgens de bekende skiliftproducent Doppelmayr is de nieuwste skilift het neusje van de zalm wat betreft innovativiteit. Vooral het comfort is een onderdeel waarmee de skilift uitblinkt. Zo heb je 5 cm meer ruimte bij de zitplaats en zorgt de ergonomisch gevormde stoelen voor de ideale zitting. Uiteraard is de skilift voorzien van stoelverwarming en heeft het de beschikking over een windkap. Ook voor snowboarders gaat het een heerlijke skilift worden, want de stangen onder de beugel zijn een stuk breder, waardoor het gebruiksgemak een stuk beter wordt. 

Snelheid en veiligheid
Qua veiligheid heeft de skilift een flinke sprong gemaakt. Zo hoef je bij het instappen geen zorgen te maken over de beugel, want deze gaat automatisch en zeer gecontroleerd naar beneden. Ook bij het einde van de rit gaat deze automatisch open, waardoor kinderen er niet vroegtijdig uit kunnen vallen. De snelheid van de skilift mag ook aan het lijstje toegevoegd worden waarmee de skilift zich onderscheid, want met 25 km per uur leg je een afstand van 1.995 meter naar 2.312 meter af in minder dan vier minuten. Geen wachtrijen meer en binnen no-time weer klaar om van de heerlijke pistes af te glijden. 

WIST JE DAT: Hochzillertal en Spieljoch gaan komende jaren 120 miljoen euro investeren in het skigebied. Lees hier hoe dit geinvesteerd wordt!

Duurzaamheid
In deze tijd een skilift maken die niet duurzaam is, kan niet meer. Daarom is de Waidoffen Bahn voorzien van zonnepanelen op het bergstation. De vormgeving en de kleuren van de panelen zorgen ervoor dat dit helemaal wegvalt in het landschap en nauwelijks opgemerkt wordt. Voor een groot deel wordt het stroomgebruik van de skilift geproduceerd door deze zonnepanelen. Zoals het er nu uitziet is de skilift eind november 2016 klaar voor gebruik. De 6-persoons stoeltjeslift vervangt de 4-persoons stoeltjeslift, de Hochfügen 2.000, die dringend aan vervanging toe was.

Skiinformatie.nl - Hochfugen D-Line skilift Doppelmayr
Skiinformatie.nl - Hochfugen D-Line skilift Doppelmayr
Skiinformatie.nl - Hochfugen D-Line skilift Doppelmayr
Skiinformatie.nl - Hochfugen D-Line skilift Doppelmayr
Skiinformatie.nl - Hochfugen D-Line skilift Doppelmayr

Hochfügen is de laatste tijd veel in het nieuws geweest. Zo stond het skigebied een paar weken geleden nog te koop. Lees het onderstaande artikel over de aankoop van het skigebied en de nieuwe verbinding die waarschijnlijk gerealiseerd gaat worden.

Concrete plannen voor samensluiting Spieljoch en Hochzillertal

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in