Nieuwsalert per mail ontvangen

Hirscher schrijft geschiedenis door overwinning

Marcel Hirscher heeft zijn beste dag van dit seizoen gedraaid op de bekende Canalone Miramonti piste in Madonna di Campiglio. Met deze eerste plek heeft hij een uniek resultaat neergezet. Met een tijd van 1.42.50 liet hij Felix Neureuther met een verschil van 1.67 seconden achter zich. De grote verassing van vandaag nam de derde plek in beslag. Naoki Yuasa wist zich van de 26e plek naar de 3e plek te strijden en verraste hiermee alle deelnemers vanavond.

Met de overwinning van Hirscher is Alberto Tomba (1991/92) van zijn troon gestoten. Tomba was de enige met het resultaat om op alle 7 technische evenementen op het podium te eindigen in een seizoen. Hirscher heeft tijdens dit seizoen bij vier reuze slaloms en twee slalom wedstrijden het podium behaald en heeft hiermee het 21 jaar oude record verbroken die op naam stond van Tomba.

“Het was geweldig om hier te skien vanavond. De ijzige pistes en hobbelige parcour maakte het lastig om een snelle tijd neer te zetten. Door dit te compenseren met meer power ben ik de sneeuw de baas geworden vanavond. Tot nu toe heb ik een geweldig seizoen gedraaid, en hoop dit vol te houden. Maar om realistisch te zijn weet ik dat ik niet elke race op deze manier kan afronden” aldus Hirscher.

Ondanks de rugpijn van Yuasa heeft hij de derde plek behaald. “Ook ik ben positief verrast door het behaalde resultaat van vandaag. Ik kan nog steeds niet geloven dat ik zo een goede race heb neergezet. Tijdens de race heb ik door de pijn heen gekeken en de concentratie er bij gehouden.”

De kerstmis break is na de wedstrijden van vanavond begonnen. De eerst volgende wedstrijd is gepland op 27 december. De mannen zullen bij de Downhill om 09.30 uur aan de start verschijnen.

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in