Nieuwsalert per mail ontvangen

Hirscher pakt eerste overwinning van het seizoen

Zowel de mannen als de vrouwen hadden vandaag de Reuze Slalom op de planning staan. Waar Hirscher gisteren nog tevreden moest zijn met een derde podiumplek mocht hij vandaag op het hoogste blok plaatsnemen en zijn eerste overwinning van het seizoen pakken. Met een tijd van 01 minuut 54.10 seconden liet hij de concurrentie achter zich. De grote verassing van vandaag is Stefan Luitz. De in 1992 geboren Duitser pakte voor het eerst in zijn leven een podiumplaats.  Ligety maakt nog een goede inhaalrace na zijn tegenvallende race van vanmorgen en eindigde op de derde plek.

“Het is geweldig om mijn eerste overwinning in Val d’Isere te pakken. Ik heb altijd een bijzondere band gehad met dit parcour en daarom heeft deze overwinning een belangrijke waarde voor mij. Deze overwinning zorgt er voor dat er een grote last van mijn schouders valt” aldus Hirscher.

Mannen 1e run:

Winnaar van gisteren, Alexis Pinturault, moest zijn meerdere erkennen deze morgen in Hirscher die met een tijd van 55.05 seconden de leiding nam. Pinturault was met 0.05 seconden langzamer dan Hirscher. De derde plek werd tijdens de eerste run ingenomen door Philipp Schoerghofer.
Ted Ligety had de taak om zijn 1.72 seconden goed te maken tijdens de tweede run. “Het zal een lastige klus worden om vandaag het podium te gaan bereiken, maar mijn tweede run is over het algemeen altijd beter” aldus Ligety.

 

Hierbij een video waar goed te zien is hoe de weersomstandigheden in Val d’Isere waren:

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in