We gaan richting de winter en de eerste skigebieden openen de deuren. Het is vanaf deze week al goed mogelijk om te skiën in de Alpen op de gletsjers na de grote sneeuwdump. De komende dagen openen ook Sölden, de Stubaier- en de Hintertuxer Gletscher. Na veel voorbereiding en het geluk van de sneeuw van de afgelopen dagen ligt er nu een flink sneeuwdek. Zo is het op dit moment in de skigebieden die openen!
Skiën in de Alpen in de herfst
De sneeuw in september heeft ervoor gezorgd dat skiën in de Alpen weer mogelijk is in de hooggelegen gebieden. Deze gebieden kenmerken zich door de brede afdalingen en natuurlijk de sneeuwzekerheid. Vaak kun je het grootste deel van het jaar hier terecht om te skiën. Heb je nu al zin om te wintersporten? Dat kan dit weekend in de volgende skigebieden:
Land | Skigebied |
Sölden | |
Hintertuxer Gletscher | |
Stubaier Gletscher | |
Stilfser Joch (Passo dello Stelvio) | |
Schnalstaler Gletscher | |
Matterhorn Glacier Paradise | |
Saas-Fee |
Start op Stubaier Gletscher
Na het enorme pak sneeuw van de afgelopen dagen is er onder andere op de Stubaier Gletscher besloten eerder te openen dan gepland. De openingsdatum is verschoven van 11 oktober naar 20 september! Vanaf vrijdag kun je de ski’s al onderbinden in dit prachtige, hooggelegen skigebied.
› Lees meer over deze vervroegde skiopening!
Begin skiseizoen 2024/2025 in Sölden
Op de website van het skigebied Sölden is aangekondigd dat de liften deze week openen. Vanaf 20 september 2024 kunnen skiërs genieten van de pistes en de verse sneeuw! De liften op de Rettenbach Gletscher zijn dagelijks in bedrijf, mits de omstandigheden gunstig zijn.
› Lees meer over deze seizoensopening!
Heropening van de Hintertuxer Gletscher
Op de Oostenrijkse Hintertuxer Gletscher zijn ze druk bezig met de voorbereidingen om het skigebied te heropenen. Normaal is de gletsjer het hele jaar door geopend voor wintersporters, maar dit jaar werd het gebied tijdelijk gesloten vanwege slechte condities en te weinig wintersporters. Vandaag gaat het seizoen weer van start!
› Meer informatie over de heropening!