Nieuwsalert per mail ontvangen

Hevige regenval en storm in Oostenrijkse skigebieden

Wintersportredacteur

De dag begint niet zo goed in vele delen van Oostenrijk. In het zuiden en westen van het land is het flink aan het regenen tot op grote hoogte. Dat betekent dat het ook in de skigebieden nat is.

Hoge sneeuwgrens

De sneeuwgrens ligt vandaag hoog in Oostenrijk, tussen de 1000 en 1700 meter in. Daardoor regent het ook in de hoger gelegen skidorpen. Een treurig gebeuren is het. Ga je op wintersport voor de sneeuw, krijg je de Nederlandse regen.

Als het goed is stopt het vanmiddag met regenen en kan er zelfs nog een zonnetje lokaal doorbreken. Vanaf morgen schijnt de zon dan weer en wordt het iets kouder. Donderdag gaat het kwik nog verder naar beneden.

Storm

Het regent niet alleen, maar het stormt ook weer. De föhnstorm heeft Oostenrijk nog niet verlaten. Zo zijn in Westendorf meerdere liften dicht vanwege de harde wind. Ook in Neukirchen zijn liften dicht. Daar kun je enkel nog 4 sleepliften nemen op het moment. De Oostenrijkse weerdienst geeft weerwaarschuwingen af voor het zuidwesten van Oostenrijk. De wind kan daar voor potentieel gevaar zorgen.

 

Beelden vanuit Oostenrijk

Op het moment zijn wij ook in Tirol en wij maakten net deze video. Hier word je toch treurig van?

Ook goede beelden

Gelukkig is het niet een en al treurigheid. Zo stuurt Fleur Suurmond, skilerares in Fiss, net de onderstaande foto op. “Geen regen te bekennen hier!”

Foto: Fleur Suurmond vanuit Fiss

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in