Nieuwsalert per mail ontvangen

Het was bijna Hoefl-Riesch

Gisin en Holdener aan de leiding na 15 racers in de tweede run

Met meer dan een hele seconde voorsprong leek het erop dat Maria Hoefl-Riesch de overwinning zou pakken in Flachau vanavond. De topper finishte echter niet doordat zij een stang miste in de tweede run. Helaas voor Riesch en een geluk voor de Amerikaanse Shiffrin.

Een sensatie van jewelste was de tweede run van Mikaela Shiffrin. Met haar perfecte tweede run pakte ze in totaal 0.85 seconden op de nummer twee, Frida Hansdotter. De enige die hieraan kon tippen was Hoefl-Riesch, maar die vloog uit de bocht. De Finse Tanja Poutiainen werd uiteindelijk derde. Larrson stond een tijd eerste, maar mocht met haar vierde plaats niet op het podium staan. De leider van alle klassementen, Tina Maze, sluit de top 5 af.

De avond was geen goede voor het Oostenrijkse team. Schild eindigde weliswaar als zesde, maar daarna was de relatief onbekende Hosp de snelste op de 18e plaats. De rest van het team kwalificeerde zich niet voor de tweede run of finishte niet. Thalmann, Depauli, en Kirchkasser haalden bijvoorbeeld de streep niet in de tweede doorgang.

Vrijdag om 10.30 skiën de mannen de super-combinatie in Wengen, Zwitserland.

 

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in