Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Het startsein van de sneeuwdump is gegeven!

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het startsein is gegeven, want de Franse skigebieden hebben de eerste sneeuwval gesignaleerd. Wat een verlossende berichten zijn dit voor veel skigebieden. Eindelijk weer verse sneeuw. Iets waar we al weken naar uitkijken en waar wij heel vrolijk van worden. Vanuit Val Thorens kregen wij de berichten door dat het weer is omgeslagen en de eerste sneeuwvlokken zijn gespot.

Afgelopen week werden de voorspellingen al gegeven dat er in Frankrijk 1 meter sneeuw kan gaan vallen. Alle skigebieden in Europa gaan profiteren van dit koufront, maar de Franse skigebieden het meeste. Er kan op sommige plekken namelijk meer dan 1 meter verse sneeuw gaan vallen. Goed nieuws, want de pistes kunnen dit hard gebruiken. Vanuit Val Thorens ontvingen wij van blogger Tim Heijne het nieuws dat het vanmorgen is begonnen met sneeuwen. Hiermee is het officiële startsein van de sneeuwdump gegeven. De twee foto’s die hieronder zijn weergeven laten zien dat het sneeuwen net is gestart en de sneeuwwolken de zon langzaam verdrijven.

Screen Shot 2015-12-31 at 10.52.23
Screen Shot 2015-12-31 at 10.51.55

Ook de webcambeelden van vanmorgen laten een duidelijk sneeuwlucht zien. Vanuit Val Thorens wordt in ieder geval een flinke sneeuwdump verwacht vandaag.

sneeuw Val Thorens
Val Thorens

De meeste Oostenrijkse skigebieden genieten nu nog van strak blauwe lucht en een heerlijk zonnetje, maar gaan dit einde van dag ook inwisselen voor bewolking. We houden jullie op de hoogte, maar het begin is er in ieder geval!

Let it snow!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in