Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Het skigebied met de meeste kroegen per km2 is….

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Nee, geen Gerlos, Saalbach, Westendorf of een ander dorp dat bekend staat om de bruisende après-ski, maar het is een verrassende onbekende. De naam zegt je wellicht helemaal niets. Borovets in Bulgarije it is. 

Het Engelse bedrijf Crystal Ski Holidays wilde een einde maken aan de eeuwendurende discussie over welk skigebied zich het ultieme après-ski gebied mag noemen en zette daarom een onderzoek op poten. Hun doel: uitvinden welk skigebied de meeste kroegen per vierkante kilometer staan. De uitslag was verrassend.

De Fransen mogen dan wel het woord après-ski hebben uitgevonden, maar helaas voor hun gaat de felbegeerde titel naar een onbekende speler. In Borovets vind je namelijk gemiddeld vier kroegen per vierkante kilometer, wat beduidend meer is dan in het tweede resort op de ranglijst: Meribel. In de infographic hieronder zie je de overige goed scorende gebieden. Leuk om te weten is dat Dutchweek.nl feesten organiseert in twee van deze gebieden: het bekende Val Thorens en het minder bekende Italiaanse Sauze D’Oulx. Zij weten dus wel welke plekken ze moeten uitzoeken voor een goed feest.

beer-infographic

Opvallend is dat er maar één Oostenrijkse naam in het rijtje staat, terwijl wij eigenlijk allemaal wel weten dat je flink kunt feesten in Oostenrijk. Een goede verklaring daarvoor zou kunnen zijn dat er ‘maar’ 25 skigebieden zijn onderzocht. Echt representatief kan het onderzoek dus niet zijn. Toch zijn 4 kroegen per vierkante kilometer een prima score, dus op naar Bulgarije met je maten om te feesten!

Wij zijn er al eens geweest en vonden het een heel bijzondere beleving. Wat je moet verwachten bij een wintersport naar het land? Dat lees je hier.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in