Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Het blijft maar sneeuwen in Zuid-Amerika

Wintersportredacteur

Het had één van de beste seizoenen ooit kunnen zijn… Helaas zijn de skiliften in Zuid-Amerika nog altijd gesloten. Ontzettend balen, zeker als je kijkt naar de sneeuwhoeveelheden van dit moment. Het blijft maar sneeuwen!

Sneeuw, sneeuw en nog meer sneeuw

Zuid-Amerika is ontzettend hard getroffen door het coronavirus. Het is daarom onduidelijk of het skiseizoen dit jaar überhaupt van start kan gaan. Vanwege de veiligheidsrisico’s blijven de skigebieden voorlopig gesloten. Alleen in het meest zuidelijke skigebied ter wereld zijn er sinds kort een aantal beperkte mogelijkheden. Locals kunnen hier schaatsen en langlaufen. Alle overige skigebieden zijn gesloten en daar komt voorlopig geen verandering in.

Ontzettend balen voor de wintersportfans. De afgelopen weken heeft het ontzettend gedumpt en de sneeuwhoeveelheden zijn gigantisch. Portillo en Corralco Resort de Montaña melden sneeuwhoogtes van bijna 5 meter!

Sneeuw-update

Benieuwd naar de sneeuwhoeveelheden? We hebben een aantal Facebook-updates van de skigebieden voor je op een rijtje gezet. Behoorlijk indrukwekkend!

Wintersport in Zuid-Amerika

Bij Zuid-Amerika denk je misschien niet direct aan een dik pak sneeuw. Toch ben je hier normaal gesproken (tijdens onze zomer) aan het juiste adres voor een wintersport. Het skiseizoen loopt hier precies andersom met dat van de Alpen. Ideaal voor iedereen die ook graag in de zomermaanden op de latten staat! In Chili en Argentinië vind je meerdere skigebieden. Stuk voor stuk gelegen in een indrukwekkend landschap, met hoge bergen en met zelfs een aantal actieve vulkanen. Bekende namen zijn Portillo, Valle Nevado, Las Leñas, Cerro Catedral, El Colorado en Corralco.

Bucketlist bestemming

Door het coronavirus is skiën deze zomer niet mogelijk in Zuid-Amerika. De skigebieden blijven voorlopig gesloten en het reisadvies staat op oranje. Laten we hopen dat er snel een vaccin beschikbaar is. Zet een wintersport naar Zuid-Amerika maar alvast op je bucketlist.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in