Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Het belang van wintersportdekking bij je reisverzekering

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Wintersportvakanties zijn heerlijk, maar ze brengen ook specifieke risico’s met zich mee. Die risico’s maken dat verzekeraars anders met wintersportvakanties omgaan dan met ‘gewone’ vakanties. Dat heeft dus gevolgen voor je reisverzekering: je hebt extra wintersportdekking nodig om goed verzekerd om wintersportvakantie te gaan. De noodzaak daarvan kun je wel bagatelliseren, maar het kan misschien geen kwaad om te begrijpen wat die wintersportdekking je biedt waar je anders niet voor verzekerd zou zijn. Dat leggen we uit in dit artikel. Kijk voor een goede reisverzekering met aanvullende wintersportdekking bij Allianz Direct.

Medische kosten

Tijdens het skiën, snowboarden of andere winterse activiteiten loop je meer kans op ongelukken en blessures dan tijdens een reguliere vakantie. Een verkeerde val of een onverwachte wending op de piste kan voor lichamelijk letsel zorgen, zoals gebroken botten of verstuikingen. Dit kan leiden tot kosten, bijvoorbeeld voor medische hulp in het buitenland. Maar ook redding en transport wanneer je een ongeluk hebt gehad op de piste kost natuurlijk geld, evenals het noodgedwongen moeten verlengen van je verblijf wegens medische redenen. Omdat wintersport als risicosport beschouwd wordt, is naast een aanvullende dekking voor medische kosten ook wintersportdekking nodig om de genoemde kosten te dekken. Moet je je vakantie van tevoren al annuleren om medische redenen? Dan heb je een annuleringsverzekering nodig om je geld terug te kunnen krijgen.

Schade aan je uitrusting

Neem jij je eigen wintersportuitrusting mee op vakantie, zodat je op je eigen materiaal kunt skiën of snowboarden? Met dat materiaal kan natuurlijk iets gebeuren. Het kan beschadigd raken of gestolen worden. Dat kan overigens ook met gehuurd materiaal gebeuren, en ook dan is het mogelijk dat je tegen extra kosten aanloopt. Met aanvullende wintersportdekking is je wintersportuitrusting (tot een bepaald bedrag) gedekt voor schade of diefstal. Ook de huur van vervangend materiaal is (wederom tot een bepaald bedrag) inbegrepen in de dekking, zodat het skiën of snowboarden niet hoeft op te houden alleen omdat je je eigen uitrusting niet meer kunt gebruiken.

Gemiste activiteiten

Het kan gebeuren dat je betaald hebt voor skilessen of een skipas, maar dat je er (tijdelijk) geen gebruik van kunt maken. Dat kan zijn vanwege ziekte, maar ook bijvoorbeeld omdat het skigebied waar je bent voor 75 procent sluit wegens ongunstige omstandigheden. Als je dan al vooruitbetaald hebt, is dat natuurlijk niet fijn. Wintersportdekking zorgt er ook voor dat je de kosten die je vooruitbetaald hebt voor activiteiten waar je geen gebruik van kunt maken vergoed worden, minus een eventuele terugbetaling van de organisator als je daar recht op hebt. Ook dat is een prettige gedachte en een goede reden om het niet na te laten die wintersportdekking te nemen.

Onverzekerd op vakantie gaan is nooit verstandig, en dat geldt dubbel en dwars voor wintersportvakanties. Alleen een reisverzekering met eventuele dekking voor medische kosten is misschien prima voor andere reizen, maar die verzekering bied je onvoldoende op wintersportvakantie als je er geen wintersportdekking bij neemt. Wees dus niet koppig en investeer dat beetje extra geld in een zorgeloze wintersportvakantie!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in