Nieuwsalert per mail ontvangen

Hermann Maier mental coach Oostenrijkse voetbalelftal

Foto: APA/EPA/EXPA/JOHANN GRODER

De Oostenrijkse voetbalbond heeft oud-skiër Hermann Maier ingehuurd als mental coach voor het nationale team in de aanloop naar de EK-kwalificatie tegen Zweden.

Maier spreekt met de spelers over mentale kracht, de focus op succes, de wil om te winnen en omgaan met tegenslagen. Ook Duitsland had het genoegen een soortgelijke sessie met Maier te hebben in de voorbereiding op het WK in Brazilië. Duitsland won dat WK, dus het inschakelen van de oud skiër lijkt geen slecht idee.

Maier stopte vijf jaar geleden met skiën op het hoogste niveau na het winnen van 54 World Cup wedstrijden, twee Olympische en drie wereldtitels. “Mijn ervaringen met betrekking tot het stellen en het bereiken van doelen als atleet wil ik graag delen,” aldus Maier. “Ik ben geen sportpsycholoog en ik train niet op het veld met de voetballers, maar ik geloof dat je altijd kan leren van ervaren sporters. Zelfs als die uit een andere sport komen.”

Ook de Oostenrijkse nationale coach Marcel Koller heeft vertrouwen in de aanpak van Maier. “Hermann heeft ongelofelijk succes gehad, maar moest ook meerdere keren terugkomen van ernstige blessures. Hij weet dat het moeilijk is om aan de top te komen en hij is de volharding zelve.”

Oostenrijk speelt morgen, maandag 8 september, in Wenen tegen Zweden. De laatste keer dat Oostenrijk zich voor een groot toernooi kwalificeerde was in 1998.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in