Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Helikoptercrash bij Verbier eist drie levens

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Bij Verbier in Zwitserland zijn dinsdag drie personen overleden. De inzittenden van de helikopter waren op expeditie om te heliskiën. De crash eiste drie levens en ook raakten er drie mensen gewond. Het is nog onduidelijk waarom de helikopter op de landingsplaats begon te glijden.

Helikoptercrash bij Verbier

Een helikopter van Air Glaciers stortte dinsdag bijna 800 meter langs de noordkant van Petit Combin (3669 meter) bij Verbier neer. De machine gleed van de landingsplaats. Een berggids, piloot en vier gasten voor een heliskitocht zaten in de helikopter. Het voertuig begon te glijden en stortte toen van de noordwand. Ook kwam er daarna nog eens een lawine over de helikopter. De passagiers hebben geprobeerd om uit het voertuig te komen.

De piloot, berggids en een gast zijn omgekomen bij het ongeluk. Drie anderen hebben het ongeluk wel overleefd. Zij zijn wonder boven wonder alleen gewond geraakt. Zeven helikopters werden ingezet om de slachtoffers hulp te bieden na de crash. Twee gewonden werden meteen gevonden en kregen medische hulp. De derde overlevende is later gevonden en naar het ziekenhuis gebracht.

Geen duidelijke reden

Waarom de helikopter begon te glijden is niet duidelijk. De Sust (Zwitserse Veiligheidsonderzoeksraad) is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeval. Het federale parket (BA), dat verantwoordelijk is voor luchtvaartongevallen, leidt het strafrechtelijk onderzoek in samenwerking met de kantonale politie van Wallis. De route die de helikopter af heeft gelegd en de heliskitocht zijn erg populair in de regio.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in