Nieuwsalert per mail ontvangen

Helikopters ingezet om bomen sneeuwvrij te maken

Wintersportredacteur

Er is de afgelopen tijd zoveel sneeuw gevallen dat veel bomen het begaven onder de zware laag sneeuw die erop lag. Afgelopen donderdagmiddag vloog er een helikopter langs de Inntalautobahn. De helikopter zorgde ervoor dat de bomen rondom de weg weer sneeuwvrij waren. Vanochtend deed een helikopter hetzelfde in Flachau. Een interessant spektakel om te zien.

Omvallende bomen

Woensdag viel nog een boom op een auto, gelukkig vielen hierbij geen gewonden. Dit ongeluk veroorzaakte wel een kilometerslange file. In andere gedeeltes van het land hadden mensen te maken met stroomstoringen. Er waren bomen tegen stroomkabels aan gevallen, waardoor er stroomstoringen ontstonden. De regio’s die de meeste problemen hadden door omvallende bomen waren Brixental, Jochberg en Söllandl.

 

Helikopter ingezet

Mede door bovenstaande problemen vloog er afgelopen donderdag een helikopter tussen Wörgl-Ost en de landsgrens ten noorden van Kufstein. Na anderhalf uur de bomen sneeuwvrij te hebben gemaakt was de missie voltooid. De wind die de wieken van de helikopter veroorzaakte heeft alle bomen sneeuwvrij gemaakt.

Beproefde methode

Dit is niet de eerste keer dat helikopters ingezet worden om bomen sneeuwvrij te maken. Bij de Arlberg-Schnellstraße gebruikt men deze methode al acht jaar lang. Het is namelijk de veiligste manier om de sneeuwlast te verminderen. De methode wordt ook gebruikt om bomen rondom hoogspanningskabels sneeuwvrij te maken. Als de bomen op een hoogspanningskabel vallen veroorzaakt dit stroomstoringen in een volledig dorp.

Flachau

Vanochtend waren ook enkele liften dicht in Flachau. Daar werd eveneeens een helikopter ingezet om de sneeuw van de bomen te blazen. Als dit niet werd gedaan konden de liften niet open, omdat gevreesd werd dat de bomen op de liftkabel zouden vallen. De wintersporters moesten dus eventjes wachten totdat ze omhoog mochten. Bij de Achterjet stonden zij vanochtend voor een dichte deur. Skilerares Merel stuurde deze foto’s door.

Zo zien besneeuwde bomen eruit in Flachau vandaag

De wintersporters stonden voor een dichte deur

Gezellig druk!

Uiteindelijk ging de lift weer open. Je ziet hier goed wat de helikopter heeft gedaan met de sneeuw op de bomen.

Iedereen een fijne dag gewenst!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in