Nieuwsalert per mail ontvangen

Heerlijke beelden van sneeuwvrij maken bergpas in Les Trois Vallées

Wintersportredacteur

Qua temperatuur lijkt het er misschien niet op, maar toch komt de zomer eraan. Op een aantal skigebieden na, hebben de meeste inmiddels hun liften gesloten. Even lekker relaxen is er niet bij, want er moet nog veel gebeuren voordat het zomerseizoen van start kan gaan. Ook in Courchevel is men druk bezig. Daar moet de Col de la Loze voor 12 mei sneeuwvrij gemaakt zijn voor een wielrenwedstrijd. Een flinke klus, die heerlijke beelden oplevert.

Sneeuwvrij maken Col de La Loze

Courchevel is onderdeel van het 600 km grote skigebied Les Trois Vallées. Hoewel in Val Thorens momenteel nog flink geskied en gefeest wordt tijdens Dutchweek, is het winterseizoen in Courchevel voorbij. Tijd dus voor een aantal voorbereidingen op het zomerseizoen.

De Col de La Loze is een bergpas die de dalen van Courchevel en Méribel met elkaar verbindt. De pas bereikt een maximale hoogte van 2305 meter. ’s Winters ligt de weg bedolven onder de sneeuw en wordt er zelfs op geskied. Vanaf 12 mei vindt er op de col voor het eerst een wielrenwedstrijd plaats. Meerdere sneeuwschuivers zijn daarom druk bezig om de weg sneeuwvrij te maken. Een flinke klus, want op sommige plaatsen ligt meer dan 3 meter sneeuw.

 

Heerlijke beelden

Of het nou de Silvretta Hochalpenstraße is, de Grossglockner Hochalpenstraße of de Eisriesenwelt, het blijft altijd weer heerlijk om te zien hoe de medewerkers zich met hun machines een weg weten te banen door de hoge sneeuwmassa’s. Bekijk in de video hieronder hoe de Col de La Loze sneeuwrij wordt gemaakt.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in