Nieuwsalert per mail ontvangen

Heerlijk dik pak sneeuw in Oostenrijkse skigebieden

Tijdens de tweede week van de krokusvakantie werd het al duidelijk dat maart nog wel eens een hele lekkere maand zou kunnen worden in de Oostenrijkse skigebieden. We hebben het dan niet over heel veel zon, maar vooral over de sneeuwdump die in de planning stond. De voorspellingen zijn uitgekomen, want op dit moment sneeuwt het flink in verschillende Oostenrijkse skigebieden en worden de pistes voorzien van een dikke laag sneeuw.

Vanuit Gargellen ontvingen wij het heerlijke bericht van Vincent Hemelaar, die skileraar is in het skigebied: “Gisteravond begon het flink te sneeuwen en vanmorgen werden wij dan ook wakker met een verse laag sneeuw van circa 70 cm.” Ook in Brixen im Thale was het raak, want ook daar zijn de wintersporters ruimschoots voorzien van een verse laag sneeuw. En het lijkt alleen maar beter te worden, want voorlopig blijft het nog wel even sneeuwen.

Brixen im Thale

Foto: Billy Vonk – Brixem im Thale

In veel skigebieden was het gisteren een dramatische dag. De harde föhnwind resulteerde in veel gesloten skiliften. Dit duurde bijna de hele dag tot dat in de namiddag de wind draaide en de sneeuwwolken in zicht kwamen. In de avonduren begon het dan ook te sneeuwen en dat heeft aangehouden tot nu. Zo waren de beelden die vanmiddag geschoten werden vanuit de Zillertal ook heerlijk. Zie afbeeldingen hieronder:

Sneeuw
Sneeuw I
Sneeuw II

Ook Zell am See – Kaprun profiteert van het sneeuwfront dat over Oostenrijk heen strijkt. De foto die zij deelden via Facebook was dan ook om te genieten. Wie wil er nou niet met deze condities richting de Alpen vertrekken?

Sneeuw Zell am See

Foto: Facebook Zell am See – Kaprun

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in