Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Harde wind zorgt voor slechte start van de week

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Zondag staat altijd in het teken van de start van een nieuwe week. De meeste wintersporters zijn op zaterdag aangekomen, reserveren skilessen voor hun kinderen en gaan op zondag voor het eerst op de latten staan. Een heerlijk moment normaal gesproken, maar vandaag wordt dit vreugdemoment flink verstoord in verschillende Oostenrijkse skigebieden. De harde wind heeft de overhand waardoor veel skiliften gesloten zijn. 

De harde en warme föhnwind was al vanaf vroeg in de morgen actief. Voor de skigebieden zelf kwam dit niet als verassing, want drie dagen geleden gaven zij al aan dat zondag een dag kon worden waarbij veel liften gesloten zouden zijn. Er zijn dan ook extra bussen ingezet om de gestrande wintersporters naar plekken in het skigebied te brengen waar de liften wel draaien. Ook voor de skischolen zijn dagen als vandaag erg gespannen. Zeker nu de eerste week van het hoogseizoen is ingegaan, want honderden kinderen moeten tegelijk de berg op. Ook hier worden weer speciale bussen voor ingezet om zo snel mogelijk alle kinderen op de berg te krijgen.

Zo is bijvoorbeeld in Sölden de gletsjer dicht, in Ischgl de verbinding met Samnaun gesloten en is de Stubaier Gletsjer zelfs helemaal gesloten. Hoe de dag gaat verlopen is nog erg onzeker, maar dat de wind aanwezig blijft is een zekerheid. Laten we hopen dat de liften snel weer gaan draaien zodat de wintersporters die vandaag hun eerste dag hebben toch nog een goede start van de week beleven

Solden

Solden

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in