Nieuwsalert per mail ontvangen

Handige medische hulp applicatie voor in de bergen

Een ongeluk in de bergen kan iedereen op een onverwachts moment overkomen. Met de drukke pistes van tegenwoordig zit een ongeluk in een klein hoekje. Bij het arriveren van de hulpdiensten merk je dat het lastig is om uit te leggen dat je een gebroken been hebt of last heb van je kuitspier. De benamingen en uitdrukkingen zijn in elk land verschillend en maken het lastig om te verwoorden wat voor klachten je precies hebt. Naast ski-ongelukken kan het voorkomen dat je plotseling naar de dokter moet vanwege misselijkheid, hoofdpijn, maagkrampen of andere aandoeningen. Om communicatieproblemen te voorkomen heeft Europeesche Verzekeringen in samenwerking met dokterdokter.nl een applicatie ontwikkeld waar alle aandoeningen op alfabetische volgorde zijn gesorteerd. Wat heeft de applicatie nog meer te bieden?

De applicatie vertaalt alle woorden in de volgende talen:
– Nederlands
– Engels
– Duits
– Frans
– Spaans
– Italiaans
– Turks
– Russisch
– Pools

Informatie per land:
Per land wordt er informatie gegeven over de volgende onderwerpen:
– Infectiezieken
– Verplichte vaccinaties
– Aanbevolen vaccinaties
– Overig

De reden voor het ontwikkelen van deze applicatie is mede dat wintersporters goed voorbereid naar hun bestemming gaan.

Medisch A-Z:
Medische woorden vertalen in een buitenlandse taal is altijd lastig. Door middel van het Medisch A-Z kun je allergieen, psychische aandoeningen, klachten, etc opzoeken. Hierbij moet gedacht worden aan astma, blaasontsteking, bloedarmoede en als je bijvoorbeeld de pil bent vergeten. Door de handige zoekfunctie is het zoeken van aandoening snel gevonden.

Woordenboek:
Bij het medische woordenboek worden klachten op alfabetische volgorde in verschillende talen vertaald.

Alarmcentrales:
Elke wintersportliefhebber heeft een andere zorg of reisverzekeraar. Door het downloaden van de applicatie hoef je niet meer te zorgen dat de telefoonnummers van de verzekeraars in je mobiel staan. De applicatie beschikt namelijk over een functionaliteit dat alle zorgverzekeraars bij elkaar gebundeld zijn met telefoonnummers.

Dus sta je tijdens je wintersport in Italië bij de plaatselijke apotheek en de werknemer achter de balie zegt: “si dispone di un frattura ossea” dan weet je dat je de rest van de vakantie in het gips moet.

Download Hulp op zak hier

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in