Nieuwsalert per mail ontvangen

Gut en Svindal winnen afdaling en super-g

De vrouwen zijn vandaag en morgen te vinden in het Franse Val d’Isère. Vanochtend stond voor hen de afdaling op het programma. Het icoon van schoenenmerk Lange, Lara Gut, zegevierde voor de Amerikaanse Smith en landgenote Kamer. In Val Gardena hebben de heren hun kunsten laten zien op de super-g. Wederom was het Aksel Lund Svindal die zijn concurrenten achter zich liet.

Het was voor Lara Gut haar eerste winst op de afdaling ooit. De Zwitserse skiester kwam over de finishlijn in 1.19.75 en liet daarmee Leanne Smith 0,16 seconden achter haar. Gut voelde zich zeker op haar ski’s en had haar hoop van tevoren gevestigd op een hoge klassering. “In St. Moritz heb ik al geroepen dat ik voelde dat er een podiumplek aan zat te komen. Zo snel had ik het alleen niet verwacht. Ik doe m’n best om dit niveau vast te houden. Vandaag profiteerde ik van mijn lage startnummer en wist ik dat het ingekorte parcours mij goed paste. Dat ik al eens succesvol ben geweest in Val d’Isère zorgde ook voor wat minder druk op m’n schouders.” Lindsey Vonn finishte voor het eerst sinds 2007 niet op de afdaling, nadat zij een glijer maakte.

De Noorse Svindal liet in Val Gardena zien dat hij heer en meester is op de snelle onderdelen. Met meer dan een seconde verschil van de nummer twee won hij vandaag de super-g. Ondanks de lichte sneeuwval knalde de beer naar beneden. Hij koos een betere lijn dan anderen en dat was duidelijk de juiste. “De race ging erg goed voor me,” zei Svindal. “Je moest hier agressief skiën en dat is precies wat ik heb gedaan. Ik weet zeker dat ik niet het hele seizoen blijf domineren, want er zijn zo veel goede skiërs.”

Morgen blijven de skiërs op dezelfde plaats en skiën de mannen de afdaling en de vrouwen de super-g. De super-g van de vrouwen wordt vanaf 10.45u live uitgezonden op Eurosport.

Bron: FIS

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in