Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Grote veiling van twee skiliften in Duits skigebied

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

In het Duitse skigebied Sudelfeld werden afgelopen vrijdag twee sleepliften met de bijbehorende grond onder de hamer gebracht. Sudelfeld is onderdeel van het skigebied Bayrischzell in Duitsland. Hierbij ging het om de Mittlere Sudelfeld- en de Plattenlift, welke werden verkocht aan de hoogste bieder. De beide liften werden geveild omdat de erfgenamen die eigenaren waren van de faciliteiten het niet eens konden worden over de verlenging van het contract met Sudelfeld-Bergbahnen.

Een belangrijke partij in de veiling was de directeur van de Bergbahnen Sudelfeld GmbH: Egid Stadler. Voor de veiling gaf hij aan dat het nog open staat of hij een bod wil gaan doen. Hij vertelde aan de Duitse krant dat zijn bod afhangt van welke andere partijen nog deelnamen aan de veiling.

Veiling van de skiliften in Sudelfeld

Uiteindelijk heeft een particuliere bieder de veiling gewonnen. Voor maar liefst 2,3 miljoen euro werden de liften met bijbehorende grond aan deze persoon verkocht. In totaal deden er vijf of zes echt belangstellende mensen aan de veiling mee. De heer Stadler deed ook mee tot het einde, zijn laatste bod was 2,25 miljoen euro – wat al meer was dan hij van tevoren had gepland. De marktwaarde die vooraf was ingeschat voor het gebied werd lang niet behaald. De waarde werd door de rechtbank gelegd op 5,738 miljoen euro voor de totale oppervlakte van 22.800 hectare.

Reden van de veiling

De modernisering van het skigebied Sudelfeld is al jaren aan de gang. In 2014 zijn de eerste plannen in werking gezet. Toch zijn er een aantal liften die in skigebied Sudelfeld die al jaren stilstaan. Dit komt door onenigheid bij de landeigenaren. In het begin van dit jaar werd al voorspeld dat de liften alleen weer werkzaam zouden worden als de gebieden verkocht zouden worden. Het meningsverschil tussen de landeigenaren heeft de afgelopen tijd zijn hoogtepunt bereikt. Om deze reden werd de veiling gehouden. Hierbij werden niet alleen de liften, maar ook 22.800 hectare aan land, inclusief agrarisch weiland, woonruimte, stallen, een machineschuur en een sparrenbos geveild.

De toekomst van skigebied Sudelfeld

Voor de toekomst hoopt Stadler op een goede samenwerking met de nieuwe eigenaar, zodat de liften en gebieden zo snel mogelijk weer geopend kunnen worden. Hoewel er nog geen relatie bestaat tussen de twee, zal er binnenkort een gesprek komen over de toekomst. Georg Kittenrainer, de burgermeester van Bayrischzell, hoopt ook op een goede samenwerking. Hij vertelde aan Merkur: “Ik ga ervan uit dat hieruit een basis voor een gesprek kan ontstaan”. Het doel is uiteindelijk dat er een gezamenlijke oplossing gevonden kan worden zodat het skigebied Sudelfeld weer aantrekkelijk wordt voor wintersporters.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in