Nieuwsalert per mail ontvangen

Grote sneeuwdump in het vooruitzicht

We kunnen allemaal uitkijken naar flinke sneeuwval in de Alpen. De temperaturen dalen en de kans op neerslag stijgt. Verwacht wordt dat vanaf vanavond de Franse Zuidalpen te maken gaan krijgen met een flinke dump, vervolgd door Italie en Zwitserland. Tot woensdag wordt er in deze landen 80 tot 100 cm sneeuw verwacht. Oostenrijk krijgt eerst te maken met regenval tot de 1.600 meter grens, maar ook daar kan vanaf woensdag verandering in komen. Italie heeft tot nu toe nog het meeste geluk gehad met ‘koning winter’. Madonna di Campiglio heeft vanmorgen een meting gedaan op de berg van 133 cm en in het dal 35 cm sneeuw. Sneeuwhoogtes waar veel skigebieden naar uit zitten te kijken. Alle skigebieden kunnen rekening houden met sneeuw de komende dagen. Wel zal de hoeveelheid sneeuw per land verschillen.

Sneeuwval Madonna di Campiglio – Bron: sneeuwhoogtes.eu

Skigebieden in Frankrijk hebben het getroffen. In Isola2000 is bijvoorbeeld al bijna een meter sneeuw gevallen de afgelopen weken.

Zwitserland kan ook uitkijken naar prachtige winterse weersomstandigheden. Vanaf morgenavond wordt er 40 tot 80 cm boven de 2000 meter grens aan de Alpenzuidkant verwacht. In de aangrenzende regio’s kan er rekening gehouden worden met 20 tot 40 cm versie sneeuw.

De westelijke Oostenrijkse Alpen hebben ook positief uitzicht. Er valt niet zo veel sneeuw als aan de Zuidkant, maar er wordt toch circa 35 cm verwacht. In Oostenrijk geldt voornamelijk hoe verder je naar het oosten gaat, hoe minder de neerslag wordt.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in