Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Grote schoonmaak actie Chamonix gletsjer opgezet door vrijwilligers

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Volgende week vrijdag gaat het schoonmaak programma op de Chamonix gletsjer van start. Het evenement waar tientallen vrijwilligers aan deelnemen vindt nu al een aantal jaar plaats en is een groot succes. In de afgelopen jaren is er een enorme hoeveelheid aan afval opgeruimd dat gecreeerd is door 500.000 bezoekers op de gletsjer. Door de smeltende gletsjer komt er steeds meer afval tevoorschijn dat in het verleden geproduceerd is. 

“Ik ben erg blij dat we elk jaar weer zoveel vrijwilligers trekken om de gletsjer op te ruimen. Het is een goede manier om iets terug te geven aan de regio. Mensen moeten bewust worden dat de bescherming van het milieu noodzakelijk is. Daarom moet na elk seizoen de gletsjer helemaal schoongemaakt worden van afval zodat de beleving in het skigebied hetzelfde blijft”, aldus de Britse ambassadeur in Frankrijk, Peter Ricketts.

Sinds 2008 is dit initiatief in het leven geroepen door Chamonix-Mont-Blanc in samenwerking met verschillende berg organisaties. “Voor ons is duurzaam toerisme van fundamenteel belang. Wij werken hard om vakanties van hoge kwaliteit te laten zijn zonder dat daarbij de natuur veel aangetast wordt”, aldus Nial Mclean, general manager van Crystal Ski Vakanties. De gletsjer is sinds de 19e eeuw een enorm populaire toeristische plaats en jammer genoeg laten veel toeristen hun afval slingeren in de natuur. Met schoonmaakacties als deze probeert het gebied te laten blijken dat hier op gelet moet worden door de toeristen. 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in