Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Grote schade na modderlawine in Italiaanse wintersportplaats

© Pexels

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Gisteren schreven we over de modderstromen in Oostenrijk, nu blijkt dat er ook grote chaos was in Italië afgelopen zondag. Een modderlawine rolde zondagavond rond 21.00 uur door het Italiaanse Bardonecchia. Zo’n 120 mensen zijn geëvacueerd en vijf mensen waren tijdelijk vermist. Er is veel schade in de wintersportplaats na deze modderlawine.

Modderlawine in Bardonecchia

Maandagochtend is duidelijk geworden hoeveel schade de modderlawine in de Italiaanse wintersportplaats heeft aangericht. Verschillende voertuigen zijn beschadigd en weggevaagd in Bardonecchia afgelopen zondag. Zo’n 120 mensen zijn ondergebracht in een kamp van het Italiaanse Rode Kruis en in hotels in de omgeving. Reddingswerkers hebben zes mensen gered uit een stacaravan. Deze personen zaten vast in de caravan dat is meegesleurd door het water. Tijdelijk waren er vijf personen vermist, deze zijn inmiddels teruggevonden. Ook is er in de plaats schade aan onder andere de huizen en er ligt veel puin in de straten.

Oorzaak modderlawine

Een aardverschuiving op grote hoogte zorgde er afgelopen zondag voor dat de rivier de Merdovine overstroomde. Een golf water en modder stroomde hierdoor in de avond over de straten van Bardonecchia. De aardverschuiving is getriggerd door de storm en hevige regen.

Bizarre beelden van de modderlawine

De modderlawine is vastgelegd en deze bizarre beelden gaan nu het internet rond. Volgens de krant Corriere Torino bedraagt de schade door de modderlawine in Bardonecchia zo’n € 10 miljoen. De schade is aanzienlijk en er wordt nu alweer hard gewerkt aan het herstel van de wintersportplaats.

Lees ook: Twee zwaargewonden na ongelukken met stoeltjesliften in Oostenrijk

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in