Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Grote reddingsactie: 38 passagiers gered uit gondel in Oostenrijk

Wintersportredacteur

Bij de gondel Hohen Krippenstein in het Oostenrijkse Obertraun heeft gisteren om 13.45 uur een grote reddingsactie plaatsgevonden. Dit gebeurde in het skigebied van Obertraun: Dachstein Krippenstein. Een vakantieganger trok aan de noodrem, met als gevolg dat 38 passagiers van maar liefst 30 meter hoogte abseilend gered moesten worden uit de gondelbakjes.

De gehele actie kwam door een vergissing. Een Duitse toerist zocht op het plafond van de gondel naar een handgreep maar pakte helaas de noodrem vast. Door het technisch defect dat ontstond na het activeren van de noodrem kon de gondel niet meer verder rijden na het incident. Het hele systeem viel uit waardoor de reddingsactie in gang gezet moest worden. Wat een dag!

Reddingsactie in Obertraun

Tijdens de reddingsactie werd de politie, het Rode Kruis en de bergreddingsdienst ingezet. In het rapport van de Politie OÖ van vanochtend staat dat 38 passagiers met zes verschillende nationaliteiten bij de reddingsactie in Obertraun zo’n 30 meter moesten abseilen om uit de gondel te komen. Er werden hulpverleners opgeroepen uit Obertraun en Hallstatt. Deze brachten alle passagiers met politiehelikopters en quads van de bergreddingsdienst weer naar het station. Hier konden de passagiers met het laatste stukje van de gondel naar het dal.

Gelukkig stond iedereen rond 17.00 uur weer veilig op de grond en is niemand gewond geraakt. De Hohen Krippenstein gondel is vanaf vandaag weer helemaal normaal te gebruiken.

Over het skigebied Dachstein Krippenstein

Dachstein Krippenstein is onderdeel van skiregio Dachstein-West. Deze regio ligt in het hartje van Oostenrijk en bestaat uit Gosau-Rußbach-Annaberg, de Karkogel bij Abtenau en de Krippenstein bij Obertraun. Met één skipas kan je de hele regio van ruim 160 kilometer aan pistes door skiën of snowboarden. De skiregio is ontzettend veelzijdig en perfect voor families omdat er zo veel mogelijkheden zijn. Echter ligt het skigebied redelijk laag, namelijk op maximaal 1700 meter hoogte. Dichtbij is wel de Dachstein Gletscher, waar het vrijwel sneeuwzeker is – er is zelfs kortgeleden nog verse sneeuw gevallen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in