Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Grote puinlawine in La Plagne

Lawinegevaar

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

In het Franse skigebied La Plagne was afgelopen dinsdagmiddag op de top van de Bellecôte een puinlawine. Een deel van de gletsjer stortte in en meer dan 10.000 ton aan puin is losgekomen. Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen. Wel moet er als gevolg een piste aangepast worden voor het aankomende winterseizoen.

Puinlawine in La Plagne

In het Franse skigebied kan er gesproken worden over een meevaller. In deze periode van het jaar is het nog niet druk in het gebied en daarom zijn er geen gewonden gevallen door de aardverschuiving. De puinlawine in La Plagne had namelijk veel meer kunnen aanrichten dan dat het nu heeft gedaan. De plaats die aangetast is is grotendeels niet meer in gebruik en al helemaal niet buiten het winterseizoen om. Vroeger was hier het zomerskigebied, deze is alleen sinds 2003 niet meer geopend. Nu zijn er op dit hoge gedeelte op de gletsjer alleen een vijftal pistes te vinden en twee liften.

De reden van de puinlawine: de warme zomer en het smelten van het ijs. De medewerkers van de liftmaatschappij merkten de lawine op tijdens een bezoek aan de bouwplaats voor het nieuwe liftstation.

Piste wordt aangepast

De rode piste La Combe heeft schade geleden door de puinlawine in La Plagne. Voor het komende winterseizoen zal deze piste dus iets anders aangelegd worden dan je misschien gewend bent. Voordat de pistes open gaan wordt er eerst nog een grondig onderzoek gedaan. De komende tijd zal het gebied onderzocht worden door experts. Deze gaan kijken naar de veiligheid van het gebied.

Lees ook: Skigebied onder de loep: La Plagne

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in