Nieuwsalert per mail ontvangen

Grote opwinding skigebieden na artikel in ‘Bild’

Ischgl

Er is maandag onrust ontstaan onder de Oostenrijkse skigebieden, nadat krant ‘de Bild’ een artikel plaatste over de slechte sneeuwcondities in Oostenrijk. De Tiroler Kamer van Koophandel en skilift maatschappijen hebben verontwaardigd gereageerd en benadrukte dat de condities in bepaalde skigebieden wel goed zijn. De krant zou volgens de skigebieden een hoop onnodige onrust veroorzaken bij de toeristen.

Maandag kwamen 150 skilift maatschappijen bij elkaar in Innsbruck om het onderwerp te bespreken met elkaar. Zij zijn momenteel boos over de manier hoe het artikel gepubliceerd is en verspreid is in Europa. In het artikel wordt duidelijk gemaakt dat de Tiroler skigebieden gebrek hebben aan sneeuw met daarbij de suggestieve tip: “Ik hoop dat je niet je skivakantie hebt geboekt voor de komende week”.

Door dit verontrustende artikel staat de telefoon bij hotel en appartementen roodgloeiend. Wintersporters willen weten waar zij aan toe zijn en bellen massaal de skigebieden op om duidelijkheid te geven over de condities. Woordvoeder Franz Hörl denkt dat de schade beperkt blijft, omdat mensen tegenwoordig veel informatie ophalen middels de webcambeelden die via het internet te verkrijgen zijn. De skigebieden waar wel sneeuw ligt worden op deze manier vanzelf gefilterd door de consumenten. Ondanks dit bericht zien de skigebieden de winter positief tegemoet. De temperaturen dalen momenteel flink waardoor straks de sneeuwkanonnen hun werk kunnen doen.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in