Nieuwsalert per mail ontvangen

Grote hoeveelheid sneeuw biedt voordeel voor dorpsliften

Wintersportredacteur

Deze week schreven we veel over de problemen die de hoeveelheid sneeuw in Oostenrijk oplevert. Maar sommige bedrijven hebben baat bij de grote hoeveelheid sneeuw. Voor de kleine en dieper gelegen liften in Tirol is het vele sneeuw een zegen. Veel van deze liften draaien sinds jaren weer, of hebben in het voorseizoen hoge kosten gemaakt door kunstmatige sneeuw op te spuiten.

Kunstsneeuw is kostbaar

Het is erg moeilijk om een dorpslift rendabel te kunnen laten draaien. Vaak moet er namelijk kunstsneeuw aan te pas komen om open te kunnen gaan. Door de grote hoeveelheid sneeuw zijn de vooruitzichten voor liftbedrijven zeer positief deze winter. Zij besparen nu veel geld door de sneeuwval. De dorpsliften staan vaak op de oefenweides of kleine pistes. Het is vanwege het formaat daarom erg kostbaar om hier sneeuwkanonnen te laten draaien.

 

Gezelliger in de dorpen

Door het draaien van de dorpsliften wordt het dorp vanzelf ook levendiger. Bewoners kunnen nu in het dorp blijven om een aantal afdalingen te maken. Normaal gesproken trekken ze uit de kleine dorpjes naar de grotere skigebieden om te kunnen skiën. De jeugd kan nu gewoon in het dorp skiles krijgen.

Meer sneeuw verwacht

Goed nieuws voor de kleine dorspliften. Vandaag en morgen valt er even wat minder sneeuw in de Alpen, maar vanaf zondag wordt er weer meer sneeuw verwacht. Voor een uitgebreide weersverwachting lees je onderstaand artikel.

Alpen krijgen even rust: vanaf zondag weer sneeuw

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in