Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Grote brand in hotel in Warth

Brandweer blust brand

© Pixabay

Wintersportredacteur

Een heftige nacht hebben ze achter de rug in Warth. Om tien over twaalf vannacht ging het brandalarm af in een hotel in de Oostenrijkse bestemming, waarna al gauw de hele boel in lichterlaaie stond. Maar liefst 200 brandweermannen en 12 brandweerkorpsen zijn ingezet om de grote brand in het hotel in Warth te kunnen blussen.

Enorme brand in hotel

Voor de hoteleigenaren, buurt en toeristen was het enorm schrikken vannacht. Een gigantische brand brak uit in Hotel Jägeralpe, een luxe hotel in het Oostenrijkse Hochkrumbach, dat bij Warth am Arlberg ligt in de buurt van Schröcken. Al snel ontdekten de eigenaren dat de gevel van hun hotel in de hens stond en begonnen meteen met de evacuatie van hun hotelgasten. Voordat ze het wisten sloeg de brand over de hele oostgevel, het terras, het restaurant en de hotelkamers. Maar liefst 200 brandweermannen, 12 brandweerkorpsen, 23 hulpverleners van het Rode Kruis, 2 spoedartsen en een crisisteam zijn opgetrommeld om de brand te blussen en hulp te verlenen.

Alle 57 mensen die aanwezig waren in het hotel zijn gelukkig in veiligheid gebracht. Slechts drie mensen hebben lichte verwondingen opgelopen. Het blussen ging de hele nacht door, tot in de vroege uurtjes vanochtend.

Oorzaak van de brand

Hoe de brand in het hotel in Warth heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend. Zowel de oorzaak van de brand als de schade dat is aangericht aan het hotel, is nog onduidelijk. Op dit moment wordt er onderzoek gedaan naar hetgeen dat de brand heeft kunnen veroorzaken.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in