Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Großglocker – Heiligenblut kan deze winter meer liften openen dan vooraf gedacht

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Half oktober werd aangekondigd dat het skiseizoen van skigebied Großglockner – Heiligenblut in Karinthië deze winter anders zou verlopen dan normaal. Vanwege verschillende factoren kan het skigebied niet meer rondkomen met dezelfde tarieven als afgelopen jaar. Bovendien daalt het aantal wintersporters in het gebied, wat de toekomst erg onzeker maakt. Eerder gaf men aan drie en waarschijnlijk nog meer liften te sluiten, gelukkig is er gisteren besloten dat het alleen bij deze drie blijft.

Liften wel of niet geopend?

Midden oktober werd bekendgemaakt dat het skigebied Großglockner – Heiligenblut dit winterseizoen sowieso met drie liften minder het seizoen zou starten. De Hochfleißlift, de Tauernberglift en de Viehbüchellift gaan helemaal niet in bedrijf om kosten te sparen. Het was echter nog de vraag of alle andere skiliften wel zouden openen. Ook het einde voor de Tunnel- en Fleissbahn dreigde in het kleine skigebied, maar gelukkig is er nu een officiële beslissing genomen en blijven deze faciliteiten komende winter wel in bedrijf. Op 15 december gaat het skiseizoen van Heiligenblut van start en vanaf dan zijn, als de omstandigheden het toelaten, de Tunnelbahn, Fleissbahn, Ederfeld-Lift, Rossbachbahn, Schareckbahn, Panoramabahn, Snowland en Hallenbad-lift geopend voor de wintersporters. Naar verwachting is het skigebied geopend tot 10 maart. In het voor- en naseizoen openen de Tunnelbahn en Fleissbahn alleen in de weekenden.

Positieve boekingssituatie

Voorafgaand aan deze beslissing hebben de verantwoordelijken besproken met de ondernemers en expoitanten van de bergbahnen in het skigebied. De boekingssituatie in Heiligenblut is positief dit jaar en toont veel potentie voor de wintersportbestemming.

Wintersport in Großglockner – Heiligenblut

Großglockner – Heiligenblut ligt in Karinthië en heeft in totaal 47 kilometer aan pistes. Het skigebied reikt tot een hoogte van 2604 meter en om deze reden wordt het als zeer sneeuwzeker beschouwd. Het bijzondere aan het skigebied? Dat is de machtige berg Großglockner, de hoogste berg van Oostenrijk. Zowel beginners als gevorderde freeriders kunnen in Großglockner – Heiligenblut terecht. Het skigebied is divers en heeft veel te bieden. Van toerskiën tot korte wachttijden bij de liften en een unieke freeride arena. Alle wintersporters kunnen zich hier vermaken!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in