Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Grootste skigebied van Oostenrijk officieel geopend

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Gisteren stond het grootste skigebied van Oostenrijk, Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn in het teken van de officiële opening. Veel prominente politieke personen waren aanwezig om te zien hoe het 270 kilometer grote skigebied officieel geopend werd.

De nieuwe TirolS Bahn is 3,5 kilometer lang en verbindt Hinterglemm met Fieberbrunn. “Deze samenwerking tussen Saalbach en Fieberbrunn zorgt voor beide skigebieden voor een enorme meerwaarde”, aldus hoofdman Wilfried Haslauer (ÖVP). Met het in gebruik nemen van deze nieuwe skilift is een langverwachte wens in vervulling gegaan. De skigebieden zijn al 30 jaar bezig met de voorbereidingen om dit plan erdoorheen te krijgen. In totaal is er circa 20 miljoen euro geinvesteerd om zowel de skilift, pistes en kunstsneeuwvoorzieningen helemaal op orde te brengen. 

“Deze verbinding is zowel ecologisch als economisch heel erg zinvol en is een logische stap voor het skigebied geweest. De natuur heeft nauwelijks hinder ondervonden van de bouwwerkzaamheden en dat is voor ons een belangrijk speerpunt geweest”, aldus Toni Niederieser, bedrijfsleider van de skilifmaatschappij in Fieberbrunn.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in