Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Grootste deel skigebieden Zwitserland wordt niet duurder of zelfs goedkoper

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Twee weken terug schreven wij – en andere media – over de verhoging van skipasprijzen in enkele Zwitserse skigebieden en dat was hoogstwaarschijnlijk voor de vereniging van Zwitserse skiliften aanleiding om daar onderzoek naar te doen. Zij hebben namelijk recent een steekproefsgewijs onderzoek gedaan onder circa 50 skigebieden en kwamen tot de conclusie dat 80 procent van de Zwitserse skigebieden hun prijzen niet veranderen of zelfs laten zakken.

Skiën en snowboarden wordt de komende winter in de meeste skigebieden in Zwitserland dus niet duurder of zelfs goedkoper, luidt het onderzoeksresultaat. Het onderzoek focuste op de prijzen van één- en zesdaagse passen en werd afgenomen bij 53 skigebieden. Bij 35 van de onderzochte skigebieden blijven de prijzen gelijk ten opzichte van vorig jaar en 7 skigebieden hebben de skipas zelfs afgeprijsd. Toch zijn er nog 11 skigebieden die de prijzen wel licht omhoog gooien.

Gemiddeld prijsniveau

Als je het gemiddelde prijsniveau vergelijkt met vorig jaar is er maar een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar te merken (+0,28%). Daar heb je natuurlijk niets aan als je in het ‘verkeerde’ gebied zit, maar marketingtechnisch is dat een goed verhaal.

Variabele skiprijzen

Steeds meer skigebieden in Zwitserland werken naast de standaarprijzen ook met variabele dagprijzen. Zo kunnen de liftmaatschappijen op minder drukke dagen bijvoorbeeld de prijzen van een dagpas omlaag gooien om meer volk naar het skigebied te trekken.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in