Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Groot lawinegevaar in delen van de Alpen

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De sneeuw die nu en dit weekend valt, brengt niet alleen maar moois met zich mee. Zoveel sneeuw in korte tijd kan ook gevaarlijk zijn. De kans op lawines stijgt en leidt tot een groot lawinegevaar (4 op de schaal van 5) in delen van de Alpen.

Veel sneeuw in korte tijd is gevaarlijk

Een lekkere sneeuwdump doet wonderen voor het aangezicht van skigebieden. De dik besneeuwde bomen en daken zien er prachtig uit. Maar er zit natuurlijk ook een keerzijde aan de sneeuwdump als er veel sneeuw in korte tijd valt. Het lawinegevaar stijgt dan en de komende dagen is de kans op lawines dan ook groot, meldt de internationale lawinedienst.

Lees ook: weerwaarschuwingen in meerdere Alpenlanden

Nu al groot lawinegevaar in Frankrijk en Italië

Op dit moment kleurt de kaart van de lawinediensten al rood (niveau 4) in het westen van de Alpen, in Frankrijk en Italië. Daar zijn spontane en vaak zeer grote lawines te verwachten. Op steile hellingen komen lawines makkelijk los. Onervaren freeriders wordt aangeraden op de pistes en skiroutes te blijven en ervaren freeriders doen er goed aan om op matig steile hellingen te skiën.

Morgen ook groot lawinegevaar in Oostenrijk

In Tirol wordt vanaf morgen gewaarschuwd voor groot lawinegevaar boven de 2.000 meter in grote delen van de deelstaat. De leider van de lawinewaarschuwingsdienst van Tirol raadt wintersporters aan defensief op pad te gaan als ze de piste verlaten. Hij vertelt dat wintersporters hellingen steiler dan 30 graden moeten vermijden en dat ze ook weg moeten blijven van plekken direct onder steile hellingen. Het laatste lawinebericht lees je trouwens altijd op Lawinen.report, mocht je dat interessant vinden.

Je bent bij deze dus gewaarschuwd als je dit weekend op de latten staat.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in