Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Groen licht voor nieuwe Galsterbergbahn in Schladming-Dachstein

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De plannen voor een nieuwe hoofdlift op de Galsterberg in skiregio Schladming-Dachstein zijn er al een tijdje, maar nu kunnen ze eindelijk uitgevoerd worden. De Raad van Commissarissen heeft de plannen goedgekeurd en in mei start het gebied met de bouw van de nieuwe Galsterbergbahn in Schladming-Dachstein. De oude gondel uit 1990 krijgt een flinke upgrade: ervoor in de plaats komt een moderne 10-persoonsgondel, die het qua comfort zeker wint van zijn voorganger.

Nieuwe Galsterbergbahn in Schladming-Dachstein

Met het vervangen van de oude Galsterberg Gondel zorgt het skigebied voor een grote verbetering. De 30 jaar oude lift gaat met pensioen en wordt vervangen door een moderne 10-persoons gondel. Hiermee gaat niet alleen het comfort van de rit omhoog, ook heeft de lift straks een grotere capaciteit en kunnen er meer personen per uur omhoog. Zeker omdat de Galsterberg vooral in trek is bij families met kinderen, is de nieuwe lift een welkome verandering. De gondels bieden veel ruimte en geven wintersporters een 360°-uitzicht op de omgeving. Een ander belangrijk aspect is het design van het berg- en dalstation. Door de ‘grindlook’ passen beide perfect in het landschap.

Nieuwe Galsterbergbahn in Schladming-Dachstein

Feiten en cijfers nieuwe lift in Schladming-Dachstein

De Galsterberg is onderdeel van skiregio Schladming-Dachstein en vooral in trek bij families. Eerst moesten zij met een 15-persoons gondel uit 1990 omhoog. Dat is vanaf winterseizoen 2022/2023 verleden tijd. Als de bouw volgens planning verloopt, wordt de nieuwe Galsterbergbahn komend seizoen in gebruik genomen. En bij een nieuwe lift horen natuurlijk nieuwe feiten en cijfers. Die zetten we hieronder voor je op een rijtje:

  • Soort lift: gondel met 1 kabel
  • Aantal personen per gondel: 10
  • Hoogte dalstation: 1140 meter
  • Hoogte bergstation: 1650 meter
  • Lengte traject: 2390 meter
  • Hoogteverschil: 510 meter
  • Snelheid: 6 meter per seconde
  • Duur rit: ca. 6:30 minuten
  • Capaciteit: 1800 personen per uur
  • Fabrikant: LEITNER

Wintersport in de regio Schladming-Dachstein

Skiregio Schladming-Dachstein is een gevarieerde bestemming met mogelijkheden voor ieder type wintersporter. Samen zijn de verschillende skigebieden goed voor ruim 200 km aan pistes, waarvan de World Cup afdaling op de Planai en de 8 km lange dalafdaling op de Hochwurzen absolute aanraders zijn. Families zullen zich meteen thuis voelen op de Galsterberg, waar je een klein en overzichtelijk skigebiedje vindt. Andere skigebieden die deel uitmaken van de regio zijn onder andere de Dachstein Gletscher, Fageralm en Ramsau am Dachstein.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in