Nieuwsalert per mail ontvangen

Gratis leren skiën voor gehandicapten in Cortina

Je hebt het vast wel eens gezien: een skiër op één been of zelfs zonder benen, een blinde skiër of verstandelijk gehandicapte skiërs. Niets dan respect voor deze doorzetters die ondanks hun beperkingen toch hun passie (blijven) uitoefenen. In Nederland komt er steeds meer aandacht voor deze groep wintersporters, bijvoorbeeld door de Mentelity Foundation van Paralympisch snowboarder Bibian Mentel. Ook in het buitenland kiezen steeds meer mensen met een beperking voor een wintersport, dankzij mooie initiatieven. In Cortina (IT) staan er voor hen in het weekend van 16 en 17 maart gratis trainers tot hun beschikking. 

Het ligt natuurlijk niet naast de deur, maar mocht je toch in de buurt zijn of wilde je al iets plannen, dan zou dit aanbod je over de streep kunnen halen. Naast de gratis training van professionele instructeurs wordt in veel gevallen ook de uitrusting door ASDFairplay.it verzorgd. Daarnaast krijgen mensen die meer dan 51% lichamelijk beperkt zijn in het gehele gebied van Dolimiti Superski 20% korting op hun pas. Skiërs met een 100% verstandelijke beperking krijgen 50% korting en hun begeleiders 30%. Blinde skiërs hoeven niets te betalen en hun begeleiders maar de helft.

Om de beste resultaten te krijgen is de student-leraar ratio 1:1. Bovendien vinden de clinics plaats op de mooiste geprepareerde pistes van het gebied om de ervaring zo glad mogelijk te laten verlopen. Reservering is echter wel nodig om de juiste begeleiding te kunnen garanderen. Mail daarvoor naar [email protected] of bel naar +39 348 2472221.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in