Nieuwsalert per mail ontvangen

Goud voor Frankrijk op de WK Afdaling

Marion Rolland is de naam van de nieuwe wereldkampioene afdaling. Een tijd van 1.50.00 was genoeg voor de gouden plak. De Italiaanse Nadia Fanchini stond met het zilver op het podium en Maria Hoefl-Riesch had een bronzen plak om haar nek hangen. Een sensationele race in Schladming vandaag met een verrassende afloop. 

Nog nooit was Rolland succesvol in een World Cup wedstrijd, maar vandaag verraste ze iedereen. “Sinds ik klein ben droom ik ervan om wereldkampioen te worden, dus dit is een droom die uitkomt. Als je in jezelf en in je dromen gelooft, zul je ze uiteindelijk waarmaken.”

De andere sensatie op de afdaling was Nadia Fancini, die als tweede startte. Zij zette een fenomenale tijd neer waar alle favorieten niet aan konden tippen. Pas toen Rolland afdaalde werd duidelijk dat zij haar eerste plaats moest afstaan en dat was de 22e die naar beneden kwam. Fancini werd derde op de WK in 2009 en in 2010 kwam ze in Kitzbühel hard ten val. “Ik kan niet geloven dat ik een medaille heb! Dit is pas de vierde afdaling die ik ski sinds ik weer terugben van mijn blessure”, aldus de 26-jarige skiester.

Morgen om 12.00 start voor de mannen de eerste run van de Super Combinatie in Schladming. Om 18.15u staat de tweede run gepland. Beide runs worden uitgezonden op Eurosport.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in