Nieuwsalert per mail ontvangen

Goud voor 17-jarige Shiffrin op WK Slalom

Dat Mikaela Shiffrin een talent is, was al lang duidelijk. Dit seizoen werd ze al drie keer eerste in de World Cup Slalom, maar vandaag heeft ze bewezen dat ze ook onder hogere druk koel blijft. Goud op het wereldkampioenschap voor de Amerikaanse jongedame dus, gevolg door Michaela Kirchkasser (AUT) en Frida Hansdotter (SWE). 

Na de eerste run vanochtend was het Frida Hansdotter die met 0.17 seconde van Tanja Poutiainen en 0.18 seconde van Mikaela Shiffrin de leiding had. Poutiainen werd uiteindelijk vierde en de Tina Maze vijfde. In de tweede run skiede Maria Pietilae-Holmner uit Zweden de snelste tijd, maar kwam in het eindklassement niet hoger dan de zesde plaats vanwege haar matige eerste run.

Morgen is de laatste dag van het WK in Schladming en die wordt afgesloten met de slalom voor mannen. De torenhoge favoriet is de Oostenrijkse met een Nederlandse moeder, Marcel Hirscher. Hij staat zowel in het algemeen als het slalom klassement van de FIS op de eerste plaats en de verwachting is dat hij ook morgen zal winnen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in