Nieuwsalert per mail ontvangen

GoPro drone eind volgend jaar op de markt

De actioncam producent GoPro gaat binnenkort drones maken. The Wall Street Journal bracht vandaag naar buiten dat het bedrijf vanaf eind volgend jaar drones uitbrengt voor de consumentenmarkt. De drones van GoPro zullen in staat zijn hd-camera’s te dragen, bijvoorbeeld de eigen geproduceerde Hero lijn. 

Hoewel het een compleet andere markt betreft dan waarin het bedrijf nu acteert en GoPro op dit moment dus nog helemaal geen marktaandeel heeft, maken de huidige drone producten zich waarschijnlijk flinke zorgen. Met de dominantie in het action cam segment en de daarbij behorende accessoiremarkt lijkt het aannemelijk dat eigenaren van een GoPro ook voor een GoPro drone kiezen in plaats van een drone van de concurrent.

Door de introductie van de GoPro drone biedt het bedrijf een totaaloplossing voor het maken van luchtbeelden. Volgens de berichten gaat de drone tussen de 400 en 800 euro kosten. Skigebieden kunnen alvast gaan nadenken over hun drone beleid, want wij kunnen ons goed voorstellen dat veel GoPro gebruikers de drone aanschaffen om vette wintersportvideo’s te willen maken.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in