Nieuwsalert per mail ontvangen

Gondels Reischlbergbahn in Hochficht geleverd

De bouwwerkzaamheden van de Reischlbergbahn in Hochficht beginnen al flink op te schieten. De 10-persoonsgondels, die voor de lift in Hochficht gebruikt gaan worden, zijn namelijk geleverd. Dat mag ook wel, want de skilift wordt komend seizoen nog in gebruik genomen. Een geweldige aanwinst voor het skigebied waarmee de wachtrijen aanzienlijk gaan verminderen. Ga jij de nieuwe lift nemen aankomend seizoen? 

Reischlbergbahn in Hochficht

Zoals al eerder bekend gemaakt, wordt er in Hochficht een nieuwe lift gebouwd. De oude sleeplift moet na heel wat dienstjaren, plaats gaan maken voor een 10-persoons gondel, genaamd de Reischlbergbahn. Dit heeft grote voordelen voor het skigebied, want niet alleen de wachtrijen nemen af, maar ook het aantal meters piste van de Wenzelwiese wordt groter. Verder is de lift natuurlijk veel makkelijker voor kinderen en beginnende skiërs en word je een stuk sneller naar de top van de berg gebracht.

Details van de nieuwe gondel:

  • Vervoert 2.800 personen per uur
  • 56 gondels
  • 14 liftpalen
  • Liftlengte 1.464 meter
  • Hoogteverschil 344 meter

Reischlbergbahn in Hochficht

Reischlbergbahn in Hochficht

Skigebied Hochficht

Ben je op zoek naar een kleinschalig skigebied, dan is Hochficht ideaal. Het gebied beschikt over 20 kilometer aan pistes en is vooral geschikt voor beginners en families. Waarom is het gebied juist hier geschikt voor? Speciaal voor de kinderen is er een kinderland en daarnaast zijn er voldoende blauwe pistes om goed te kunnen oefenen. Ook de skischool staat erg goed aangeschreven, waardoor je met een gerust hart de kinderen achter kunt laten.

Meer nieuwe liften

Op dit moment zijn de bouwvakkers niet alleen de Reischlbergbahn werkzaamheden aan het afronden. Verder worden onder andere ook de Zugspitzbahn, AreitXpress en de Spieljochbahn op dit moment afgerond. Kortom, afgelopen zomer is er weer een hoop werk verzet om komend seizoen te kunnen knallen. Waar ga jij heen aankomend winterseizoen? Ga jij naar een skigebied waar nieuwe liften gebouwd worden? Je kan het ons altijd vragen!

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in