Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Gondel met vier personen erin neergestort in Hochoetz

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Vanochtend is er een verschrikkelijk ongeluk gebeurd in het Oostenrijkse Hochoetz. Een gondel met daarin vier personen is neergestort. De inzittenden zijn bij het ongeval zwaargewond geraakt. Waarschijnlijk is de oorzaak van dit ongeluk een boom die op de steunkabel is gevallen.

Gondel neergestort in Hochoetz

Een gondel van de Acherkogelbahn in Hochoetz is rond 10.15 uur naar beneden gestort. Dit gebeurde tussen de liftsteunen acht en negen op het lifttraject. Volgens de laatste informatie van de politie is waarschijnlijk een omgevallen boom de oorzaak van dit ongeluk. Het was in ieder geval geen technisch defect.

Vier wintersporters zwaargewond

Er zaten vier wintersporters in de gondel op het moment van het ongeluk. Alle vier zijn zwaargewond geraakt. De reddingshelikopter kwam in actie om de gewonden naar het ziekenhuis te transporteren. De lift is nu uit bedrijf vanwege het incident. Alle andere wintersporters in en bij de lift worden momenteel naar het dal gebracht en uit de lift gehaald door de reddingsdiensten.

Actuele informatie uit Hochoetz

Skigebied Hochoetz ligt bij het bekende wintersportdorp Oetz in Oostenrijk. Gisteren is er nog eens tien centimeter extra sneeuw gevallen. Op 2020 meter hoogte ligt er op dit moment zo’n 165 centimeter sneeuw op de pistes, ook bij 1538 meter hoogte ligt er zo’n 135 centimeter sneeuw. Het dorp Oetz is sinds afgelopen weekend weer wit door de recent gevallen sneeuw. Het is een prachtige wintersportweek en daarom is het druk op de pistes in het skigebied.

Via de webcams in het skigebied kun je live meekijken ›››

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in