Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Golf de Streif: wereldsterren bedwingen de Streif met golfclubs in plaats van ski’s

Starthuis Streif Kitzbühel

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Speciale dag gisteren in het Oostenrijkse Kitzbühel. Daar vond het event ‘Golf de Streif’ plaats, waarbij wereldsterren zich aan de legendarische Streif waagden. Maar dit keer met golfclubs in plaats van ski’s. Bekende sporters namen het op tegen sterrenspelers in de wereld van golf en dat leverde een heel spektakel op.

Een bijzonder event, want de Streif, de steile piste van de wereldberoemde Hahnenkammrennen, wordt slechts één keer per jaar omgetoverd tot golfbaan. Hoe dat eraan toe ging in Kitzbühel en wat er allemaal nog meer staat te gebeuren?

Wereldsterren golfen op de Streif

Waar normaal gesproken het startsein op de Streif voor de Hahnenkammrennen wordt gegeven, veranderde een van de uitdagenste pistes uit het World Cup circuit gisteren in een golfbaan. Tijdens het bijzondere evenement ‘Golf de Streif‘ namen bekende wereldsterren het op tegen ervaren golfspelers. Bekende namen in de skiwereld als Tessa Worley, Julien Lizeroux en Jean-Baptiste Grange speelden mee. Maar ook voetballer Roland Hattenberg , tennisser Thomas Weirather, wereldkampioen rodelen Tobias Schiegl en Olympisch kampioenen Hanni Weirather-Wenzl en Fritz Strobl waren van de partij.

Golf de Streif

Golf de Streif, eerder bekend als de Streif Attack, is een bijzonder event. Gisteren, op 23 juni, vond het hele spektakel plaats. Na een ontbijt bij het starthuis van de wereldberoemde World Cup-afdaling zijn de sterren in groepjes van vier de twaalf holes op de afdaling gaan lopen. Ook werd er, geheel volgens traditie, de poster voor de 83e editie van de Hahnenkammrennen in 2023 gepresenteerd, in de vorm van een voorstelling.

Golf Festival Kitzbühel 2022

Het evenement gisteren was onderdeel van een festival in Kitzbühel dat nog steeds gaande is. Het Golf Festival Kitzbühel 2022 vindt plaats van 18 tot en met 26 juni, dat natuurlijk helemaal in het teken staat van golf. Niet alleen worden er flink veel balletjes geslagen, ook zorgen bekroonde chefs en wijnboeren voor het nodige culinaire genot.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in