Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Going am Wilden Kaiser: 7 wintersportactiviteiten waar je geen skipas voor nodig hebt

© TVB Wilder Kaiser / Mathäus Gartner

Wintersportredacteur

Een wintersport kan veel meer zijn dan elke dag non-stop afdalen van de pistes. Hoewel je dat zeker goed kunt in Going, waar je met de Astbergbahn de berg omhoog gaat richting de Astberg. Is er in Going am Wilden Kaiser ook veel te beleven zonder skipas. Van winterwandelen tot rodelen of een kerstmarkt bezoeken, hier valt veel te beleven. Wat je echt niet mag missen? Dat kunnen we je vertellen!

Het wintersportdorp Going

Going is een ontzettend leuk wintersportdorp in de regio Wilder Kaiser in Tirol. Wat Going zo bijzonder maakt? Dat is de rust in dit wintersportdorp, die vind je niet alleen op de pistes maar ook in het centrum. Dit traditionele wintersportdorp is ten opzichte van de andere dorpen bij de Wilder Kaiser kleinschalig en dit heeft zo zijn voordelen.

Naast het grote skigebied Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental, kun je in Going ook tal van andere winteractiviteiten ondernemen. Heb je zin om de ski’s voor een dagje in de hoek te zetten om op een andere manier van de wintersport te genieten? Dan kunnen we je een aantal tips geven!

Als een kind zo blij: rodelen in Going

In deze regio kun je niet alleen overdag rodelen, maar ook in de avond. Dagelijks kun je van 08.00 uur tot 16.00 uur afdalen van vier verschillende rodelbanen in de regio Wilder Kaiser. Zo kun je een skidag goed combineren met een leuke afsluiting. De rodelbaan op de Astberg is 4,5 km lang en gaat direct naar Going. Je hoeft je niet te haasten want de avond openingstijden van de rodelbaan zijn vanaf 25 december 2022 zijn altijd van woensdag tot zondag van 18.30 uur tot 21.30 uur. Belichting is er tot 22.30 uur.

IJsstokschieten als wintersportactiviteit

In de gehele regio zijn in totaal vijf plaatsen waar je de sport ijsstokschieten kunt beoefenen. In Going is de ijsstokschietbaan naast de schaatsbaan. Dit is een leuke wintersportactiviteit voor zowel jongeren, kinderen als volwassenen. Je wordt er onwijs fanatiek van! Ga jij de uitdaging aan en kom je een potje ijsstokschieten in het dorp?

Ontdek Going met een paardensleetocht

Een hele leuke manier om Going te ontdekken is met paard en wagen. In dit wintersportdorp kun je al vanaf € 13,- een ritje maken met een paardenslee. In alle rust kun je op deze manier van het landschap genieten en de regio Wilder Kaiser ontdekken.

Winterwandelen in Going

In Going zijn er verschillende winterwandelpaden die het proberen zeker waard zijn. Een rondje dat aan te raden is, is de ‘Hausberg winterwandelroute’. Dit is een route van 5,8 km door de omgeving van de Wilder Kaiser. Je begint in Ellmau en wandelt door Kirchbichl richting de Brenner Alm (1250 meter hoogte). Daar staat je een prachtig uitzicht te wachten. Je kun er hier voor kiezen om af te dalen met de rodelbaan van 4,5 km of om naar beneden te gaan met de Astbergbahn. Beneden kom je aan in Going. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de route andersom te starten.

Bezoek een kerstmarkt

Ben je in december in Going? Dan kun je de kerstmarkt bezoeken op het kerkplein. Op deze markt worden verschillende lokale specialiteiten aangeboden en kun je handgemaakte producten kopen of zelf maken. Een hele leuke activiteit voor gezinnen, waarbij de toegang gratis is!

Eens iets anders: schaatsen

Even iets heel anders dan skiën? Ga dan schaatsen in Going bij de openlucht ijsbaan. Dit is een leuke winteractiviteit voor alle leeftijden. Kinderen kunnen zich vermaken op het ijs en ouders kunnen rustig toekijken onder het genot van een kopje glühwein. Schaatsen zijn te huur vanaf 16 december 2022.

Sneeuwschoenwandeling door Going

Met sneeuwschoenen kom je op plekken waar je anders nooit zou komen. Je kunt de ongerepte natuur van het wintersportdorp bewonderen met deze winteractiviteit. In de regio zijn allerlei verschillende routes waarmee je het wintersportgebied kunt verkennen. Onderweg kom je langs verschillende uitzichtpunten met prachtige vergezichten. Je kunt ook kiezen voor een begeleide sneeuwschoenwandeltocht. Een gids begeleid je dan door het gebied en laat je de mooiste plekjes zien.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met TVB Wilder Kaiser.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in