Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Goedkoopste skigebieden in 2022/2023 in Europa

© Markt Garmisch-Partenkirchen

Wintersportredacteur

HomeToGo heeft dit jaar, net als voorgaande jaren, onderzoek gedaan naar zoektrends en prijzen in de wintersportwereld. Daaruit is een lijst met goedkoopste skigebieden in 2022/2023 gekomen. Voor de uitslag zijn in de Ski-Index 2023 de meest populaire bestemmingen gecombineerd met de prijzen voor skipassen en de prijzen voor accommodaties. De uitslag lees je hier!

Onderzoek naar de goedkoopste skigebieden in 2022/2023

Om tot een lijst met goedkoopste skigebieden in 2022/2023 te komen, is rekening gehouden met een aantal factoren. Hoe het onderzoek is ingestoken? Eerst is onderzocht wat de top 100 meest gezochte skibestemmingen zijn op de website HomeToGo voor het skiseizoen van 2022/2023. Uit deze 100 skibestemmingen is een top 60 gemaakt met skigebieden van meer dan 40 km aan pistes.

Vervolgens zijn de skipasprijzen van deze skigebieden opgezocht, hierbij gaat het om de prijs van een dagskipas voor een volwassene. Bij dynamische prijzen werd de datum 18 februari 2023 genomen. Voor de prijs van de accommodatie is gekeken naar de middelste van alle prijzen voor een 6-persoons accommodatie op de website.

Top 3 goedkoopste skigebieden in 2022/2023

Tot de top 3 goedkoopste skigebieden in 2022/2023 horen voornamelijk Franse skigebieden, blijkt uit het onderzoek. Twee skibestemmingen uit de top 3 zijn in Frankrijk, de derde bestemming is in Duitsland. Heb je deze skigebieden al eens overwogen?

Espace Villard Corrençon, Frankrijk

In het Franse skigebied Espace Villard-Corrençon zijn in totaal 125 km aan pistes en 22 liften te vinden. Het is een hele kindvriendelijke bestemming. Er worden voor kinderen verschillende evenementen georganiseerd en er is een speciaal kinderskigebied. Maar ook gevorderde skiërs kunnen hier goed terecht. Het skigebied is sneeuwzeker, mede dankzij de vele sneeuwkanonnen, en de nabijgelegen skidorpen zijn makkelijk te bereiken met de gratis skibus.

Garmisch-Classic, Duitsland

In Garmisch-Classic kun je skiën op drie bergen in Duitsland. Op de Hausberg, Kreuzeck en Alpespitze zijn 40 km aan afwisselende pistes en voor elk niveau wintersporter. Garmisch-Classic is onderdeel van Garmisch Partenkirchen. In Garmisch Partenkirchen kun je ook nog skiën op de Zugspitze en in het rustige Eckbauer. Het uitzicht op de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze, maakt dit skigebied bijzonder.

Galibier-Thabor, Frankrijk

De derde van de goedkoopste skigebieden in 2022/2023 ligt ook in Frankrijk. De hoogte van dit Franse skigebied ligt tussen de 1430 en 2750 meter. Je kunt hier skiën op drie bergmassieven en vijf hellingen. In totaal zijn er 160 km aan pistes, 89 pistes en 29 skiliften in Galibier-Thabor. Er zijn afwisselend makkelijke en lastigere skipistes te vinden in dit skigebied. De plaatsen Valloire en Valmeinier zijn onderdeel van het skigebied. Naar beide plaatsten kun je skiën.

Boek je wintersport

Geïnspireerd geraakt van deze bestemmingen of heb je toch besloten ergens anders je wintersport te boeken? Kijk eens bij een van deze aanbieders voor acties aan aanbiedingen:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in