Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Gletsjerspleten: het onzichtbare gevaar

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Gletsjerspleten, gletscherspalten of crevasses. Levensgevaarlijke dingen zijn het en het nare is dat je ze lang niet altijd kunt zien. Om de zoveel tijd lezen wij nieuws over wintersporters die in deze verticale spleten in de gletsjer belanden. Dat loopt soms goed af, soms niet. Ook vandaag zagen we weer een video voorbij komen. Het gaat om een wat oudere video, maar het blijft beangstigend om te zien hoe de gletsjerspleten je kunnen overvallen.

In Chamonix ging het afgelopen februari ook fout toen een snowboarder in een gletsjerspleet belandde. Gelukkig voor hem liep het goed af. Hij was aan het snowboarden onder begeleiding van een gids, maar ook die kon hem niet behoeden voor een val van 15 meter naar beneden.

En laten we er nog maar één doen voor de vorm. Dit keer gefilmd op de Strahlhorn in Zwitserland afgelopen mei en wederom een video met een goede afloop.

Het geluk is helaas niet altijd aan je zijde, dus be safe out there! Verwacht het onverwachte en sla liever een afdaling over als je denkt dat het eventueel niet veilig zou kunnen zijn.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in