Skigebieden met gletsjers in Zwitserland

Jaarlijks trekken er in de winter, maar ook in de zomer vele toeristen naar de gletsjers van Zwitserland. Naast de vele skigebieden in de winter zijn er twee gletsjers in Zwitserland waar je nog even net iets langer kunt genieten van de sneeuw dan de normale skigebieden. Maar waar bevinden deze gletsjers zich nu eigenlijk. Op deze pagina vind je een overzicht van deze twee gletsjers in Zwitserland. Ook vind je hier informatie over de gletsjers. 

Bekende skigebieden met gletsjers in Zwitserland

Gletsjers in Zwitserland zijn erg populair en worden veel bezocht. Twee gletsjerskigebieden zijn zelfs het hele jaar geopend en zijn daardoor ook erg populair bij skiteams in de zomer. Hierdoor kunnen zij in de zomer door blijven trainen om in de winter topfit aan de start van de race te verschijnen. Dit is een overzicht van alle gletsjers waarop geskied kan worden in Zwitserland:

Zermatt – Theodul gletsjer

Bij Zermatt ligt de berg Matterhorn, dit is een berg van maar liefst 4.478 meter hoog. Tot een hoogte van 3.899 meter kan er geskied worden, dit is niet op de Matterhorn maar de Theodul gletsjer. Het is dan ook het hoogste skigebied van Europa. Het uitzicht vanaf de hoogste top is dan ook adembenemend, omdat je over ontzettend veel bergen heen kan kijken. Deze gletsjer is de gehele zomer geopend. Midden in de zomer is er nog zo’n 20 kilometer piste waar op geskied kan worden.

Saas-Fee – meerdere gletsjers

Saas-Fee is een van de meest sneeuwzekere gebieden van Zwitserland en 80% van het jaar is het hier zonnig. Het is een super skigebied, waar geen auto’s rijden. Deze moet je buiten het dorp al parkeren. Voor freestylers is het hier een walhalla, omdat het park hier ontzettend goed onderhouden wordt. Verder is dit gebied voor iedereen weggelegd, er zijn mooie beginnerspistes, maar er zijn ook zeker genoeg pistes waar ervaring voor nodig is. In Saas-Fee kun je bijna hele jaar door skien op de gletsjers en in het zomerskigebied.

Engelberg-Titlis – Titlisgletscher

Het hoogste punt in het skigebied Engelberg-Titlis is de Titlisgletscher. Je kunt hier niet alleen afdalen van enkele pistes ook is er een grot die bezoekers kunnen bezoeken tijdens hun wintersport in het Zwitserse skigebied. Er is veel te doen op de gletsjer! Ook kun je een ritje maken met de Titlis Rotair, een gondel die ronddraait en een panoramisch uitzicht toont. Of ziplinen en over de Titlis Cliff Walk, een mooie hangburg tussen twee toppen. Voor skiërs of snowboarders zijn er drie verschillende pistes en twee losse liften op de Titlisgletscher.

Laax – Vorab Gletscher

Skiër, snowboarder, beginner of gevorderde; in Laax vindt iedere wintersporter gegarandeerd waar hij of zij naar op zoek is. Het gletsjerskigebied is groot en heeft heerlijke brede pistes. Vooral bij freestylers is Laax enorm populair. De freestylers zijn de hele dag druk bezig in het funpark op de gletsjer om alle obstakels in perfecte conditie te brengen.

Glaciers 3000 – Les Diablerets

Op de gletsjer Les Diablerets kun je doorgaans skiën van begin oktober tot eind mei. De ongeveer 25 kilometer aan pistes op een hoogte van 3000 meter zijn erg sneeuwzeker. De Ice Express brengt je helemaal tot de top van de gletsjer. Hier kun je niet alleen skiën, maar ook over de Glacier Walk een Snow Bus Tour doen of het funpark in. Ook kun je prachtige wandelingen maken met uitzicht op meerdere Zwitserse bergen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in