Skigebieden met gletsjers in Oostenrijk

Ieder jaar trekken veel toeristen naar de gletsjers in Oostenrijk. Niet alleen in de winter, maar ook in de zomer. Op een aantal gletsjers kun zelfs in de zomermaanden skiën. Andere gletsjers zijn dan vaak ook geopend, maar dan voor wandelaars of klimmers. Oostenrijk heeft meerdere gletsjers, maar waar bevinden deze zich nou eigenlijk? Op deze pagina vind je een overzicht van de gletsjers in Oostenrijk. Uiteraard met meer informatie.

Bekende skigebieden met gletsjers in Oostenrijk

Hieronder vind je een overzicht van de skigebieden met gletsjers in Oostenrijk. Er zijn er meer, maar daar kun je niet op skiën.

Zell am See-Kaprun – Kitzsteinhorn

De Kitzsteinhorn is onderdeel van skigebied Zell am See – Kaprun. De gletsjer bereikt een maximale hoogte van 3203 meter. Het hoogste punt dat je op ski’s kunt bereiken is het Top of Salzburg uitzichtplatform op 3029 meter hoogte. Vanaf hier geniet je van een schitterend uitzicht op een aantal hele indrukwekkende bergtoppen. Tip: Dutchweek Zell am See – Kaprun!

Het skigebied Kitzsteinhorn/Maiskogel-Kaprun bestaat uit iets meer dan 50 km aan pistes. Ieder type skiër kan hier uit de voeten. Naast gewone pistes vind je hier funslopes en funparks. Verspreid door het skigebied liggen allerlei leuke berghutten waar je van de Oostenrijkse keuken kunt genieten. Skiën kan op de Kitzsteinhorn vanaf de herfst tot het begin van de zomer. Maar ook in de zomermaanden kun je gewoon een bezoekje brengen aan de gletsjer. De pistes zijn dan gesloten, maar je kunt wel gaan sleeën in de Ice Arena, een bezoek brengen aan het uitzichtplatform of een tocht maken met een Nationaal Park ranger.

› Boek een wintersport op de Kitzsteinhorn vanaf € 333,-

Hintertuxer Gletscher

De Hintertuxer Gletscher ligt aan het eind van het Tuxertal, boven het plaatsje Hintertux. Het gletsjerskigebied is onderdeel van Ski Zillertal 3000, waar ook Mayrhofen toebehoort. Het skigebied is maar liefst 365 dagen per jaar geopend en dat is best bijzonder. ’s Winters heb je hier toegang tot ongeveer 60 km aan pistes. In de zomermaanden is dit aantal beperkt naar +/- 20 km.

Het hoogste punt dat je op ski’s kunt bereiken, ligt op 3250 meter hoogte. De gletsjer zelf bereikt een maximale hoogte van 3476 meter. De afdalingen zijn veelal breed en bieden voor ieder type wintersporter wat wils. Het dorpje Hintertux, waar de gletsjer zich bevindt, is klein. Wel heb je hier alles wat je nodig hebt: accommodaties, après-ski en ga zo maar door.

› Boek een wintersport op de Hintertuxer Gletscher vanaf € 415,-

Sölden – Tiefenbach- en Rettenbachgletscher

Sölden is één van de meest sneeuwzekere wintersportbestemmingen in Oostenrijk. Het skigebied rondom het dorp biedt toegang tot drie drieduizenders en twee gletsjers. Dankzij de aanwezigheid van de Rettenbachgletscher en Tiefenbachgletscher kun je in Sölden doorgaans skiën van begin september tot begin mei. Je kunt de gletsjers per skilift bereiken, maar ook met de auto. Als je dat doet, dan rijd je door de hoogste autotunnel van de Alpen. Uiteraard is rijden niet per se nodig.

Het skigebied biedt voor ieder type wintersporter wat wils. De meeste afdalingen zijn breed en blauw. Ook zijn er een aantal fijne berghutten aanwezig. Zelf zijn we hier meerdere keren geweest. Bijvoorbeeld tijdens de opnames van de webserie 24 UUR IN. Bezoek zeker de uitzichtplatformen (BIG 3), want vanaf hier geniet je bij helder weer van een schitterend uitzicht.

› Boek een wintersport in Sölden vanaf € 544,-

Stubaier Gletscher

Met ongeveer 60 km aan pistes is de Stubaier Gletscher niet alleen één van de grootste gletsjers van Oostenrijk, maar ook van de Alpen. De gletsjer ligt aan het eind van het Stubaital. Hier vind je ook de kleinere skigebiedjes Schlick 2000, Elfer en Serles. Overnachten kan in een aantal sfeervolle dorpjes. Met de Gamsgarten en 3S Eisgratbahn zijn de pistes van het skigebied te bereiken. Het skiseizoen duurt doorgaans van september tot begin juni.

Ideaal aan dit gletsjerskigebied is dat het dichtbij Innsbruck ligt. Met de bus en auto is de hoofdstad van Tirol gemakkelijk te bereiken. Ideaal voor een wintersport met het vliegtuig! De Stubaier Gletscher biedt voor ieder wat wils. Fijne pistes, familie faciliteiten, leuke berghutten, een funpark en het Top of Tyrol uitzichtpunt.

Boek een wintersport in het Stubaital vanaf € 329,-

Mölltaler Gletscher

De Mölltaler Gletscher ligt in Karinthië en behoort tot één van de meest sneeuwzekere gletsjers in de Alpen. De afdalingen op de Schareck staan bekend als de meest sneeuwzekere in de Alpen. Het skigebied van de Mölltaler Gletscher bestaat uit 17 km aan pistes. Het skiseizoen duurt van eind juni tot begin mei en dat betekent dat je hier dus ook in de zomermaanden kunt skiën. Wel is het piste aanbod dan beperkt tot 10 km.

Ideaal van de Mölltaler Gletscher is dat het er nooit echt druk is. De pistes zijn lekker breed en ieder type wintersporter kan hier uit de voeten. Leuk om te weten: dit is de enige gletsjer in Karinthië.

› Boek een wintersport op de Mölltaler Gletscher vanaf € 534,-

Kaunertaler Gletscher

Bijzonder aan de Kaunertaler Gletscher is dat je hier, in tegenstelling tot veel andere gletsjerskigebieden, tot aan de gletsjer kunt rijden (met de auto). Dat is echt een aanrader. De route is een belevenis en voert je door een schitterend landschap met geweldige uitzichten. Op 2150 meter hoogte kun je de auto parkeren en vanaf hier heb je toegang tot het skigebied. De Kaunertaler Gletscher biedt iets meer dan 20 km aan pistes.

Het skigebied is overzichtelijk en omdat het merendeel van de afdalingen blauw is, valt dit ook bij beginners in de smaak. Ideaal is dat het hier eigenlijk nooit echt druk is. Ook freeriders zijn hier aan het juiste adres. Er zijn een aantal mooie skiroutes. En heb je trek gekregen? Dan is er altijd wel een fijne berghut te vinden.

› Boek een wintersport op de Kaunertaler Gletscher vanaf € 217,-

Pitztaler Gletscher

De Pitztaler Gletscher is een gletsjer met records. Het is niet alleen de hoogste gletsjer van Tirol, je vindt hier ook het hoogst gelegen café van Tirol en de hoogste berglift. De gletsjer ligt aan het einde van het Pitztal en kent een skiseizoen van september tot mei. Je hebt hier toegang tot iets meer dan 20 km aan pistes.

Het hoogste punt van de gletsjer is de 3440 meter hoge Brunnenkogel. Hier ligt ook het café. Vanaf hier geniet je van een schitterend uitzicht op één van de hoogste bergen van Oostenrijk: de 3774 meter hoge Wildspitze. Ook kun je vanaf hier nog ruim 50 drieduizenders spotten.

› Boek een wintersport op de Pitztaler Gletscher vanaf € 669,-

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in