Nieuwsalert per mail ontvangen

Gletschers verwachten bijna halve meter sneeuw

Gisteren kwamen we al met het opmerkelijke nieuws dat skigebieden boven de 1.500 meter grens in de Alpen rekening kunnen gaan houden met sneeuwval. Deze voorspellingen worden steeds concreter, want de gletschergebieden kunnen zelfs met meer dan een halve meter sneeuwval een heerlijke week tegemoet gaan. Goed nieuws voor de hoge bergtoppen, want de gletschers kunnen het behoud van een constante sneeuwlaag goed gebruiken.

Eind juni van dit jaar kwamen de gletschers al met het nieuws naar buiten dat de sneeuwlaag constant is gebleven. Het smeltende gletsjerijs wordt de laatste jaren veel besproken in de media. Zo zouden de gletschers het op dit moment erg zwaar hebben vanwege de stijgende sneeuwgrens. Vorig jaar hadden de gletschers het extreem zwaar te voortduren, omdat de Alpen te maken hadden met een erg warme zomer. Hierdoor was er meer sneeuw gesmolten dan gemiddeld. Gelukkig lijkt het deze zomer mee te vallen, want de Alpen hebben al een aantal keer een koude periode gehad afgelopen maanden.

Het Zillertal gaat de komende week het meeste sneeuw ontvangen. Boven de 2.000 meter grens gaat hier namelijk meer dan 40 cm sneeuw vallen. Mooi vooruitzicht voor de Hintertuxer Gletscher. Gletschers waar nog meer sneeuw gaat vallen zijn volgens Snowplaza.nl:

  • Pitztal (25 cm)
  • Kitzsteinhorn (38 cm)
  • Rettenbach Gletscher (20cm)
  • Stubaier Gletscher (15 cm)
  • Hintertux (42 cm)
  • Kaunertaler Gletscher (15 cm)

Heb je dit weekend niks te doen? Vertrek naar een van de gletschers in Oostenrijk en je kunt genieten van verse poedersneeuw. Of het zicht ook goed is valt af te vragen, maar je hebt wel weer even in hartje zomer de sneeuw gevoeld. Heerlijk, laat die winter maar snel beginnen!

Wist je dit trouwens al? In Kaprun wordt weer een nieuwe skilift gebouwd:

Wederom nieuwe skilift op de Kitzsteinhorn (Kaprun)

Ook leuk om te lezen over de gletschers in Oostenrijk:

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in