Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Gewonden bij twee ongelukken met Nederlanders op de piste in Oostenrijk

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Zowel in Zell am See op de Schmittenhöhe als in Sölden op de Tiefenbachgletscher zijn er ongelukken gebeurd op de piste waar Nederlanders bij betrokken waren. Bij beide ongelukken raakten er mensen gewond.

Botsing op de Schmittenhöhe

Gisterochtend ontstond er een botsing tussen twee wintersporters op de zwarte piste nummer 4 op de Schmittenhöhe in Zell am See. Een 9-jarige jongen uit Tsjechië en een 22-jarige Nederlander waren betrokken bij dit ski-ongeluk. De Nederlandse wintersporter kwam met hoge snelheid van de piste en over een heuvel toen de botsing gebeurde. De Nederlander bleef ongedeerd en de Tsjechische jongen liep een blessure op. Hij moest naar de Tauernkliniek in Zell am See gebracht worden voor onderzoek en behandeling.

Ook een ongeluk in Sölden

In Sölden vond er ook een botsing plaats op de piste. Uit het persbericht van de politie blijkt dat rond 9.30 uur een 20-jarige Nederlandse en 50-jarige Deense botsten op piste nummer 38 op de Tiefenbachgletscher. De Nederlandse wintersporter week uit naar links en daar bevond zich de Deense. Beide betrokkenen liepen letsel op bij de val en moesten naar het ziekenhuis in Zams vervoerd worden. De reddingshelikopter kwam in actie om de gewonden te transporteren.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in