Nieuwsalert per mail ontvangen

Gevolgen faillissement Oad Reizen voor wintersportvakantie

Oad Reizen wintersportHet faillisement van Oad Reizen is sinds gisteren gesprek van de dag. Het familiebedrijf dat sinds 1924 uitgegroeid was tot een van de toonaangevende touroperators kon wegens het dalende consumentenvertrouwen en het naar eigen zeggen te laat inspringen op de internethype het hoofd niet boven water houden. Ook onder de wintersporters die hun wintersportvakantie voor dit seizoen al hadden geboekt heerst onrust.

Om de onrust enigszins te temperen hierbij informatie over de gang van zaken bij faillisement van een reisorganisatie. Aangezien Oad is aangesloten bij de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) hoeven klanten die hun wintersport bij Oad hebben geboekt zich financieel geen zorgen te maken. Bij een faillissement kunnen reizigers altijd aankloppen bij de SGR of bij de reisorganisatie die de reizen overneemt. Oad meldde gisteren zelf op hun website dat er nog nieuwe boekingen worden aangenomen, maar om praktische redenen is het wellicht verstandiger om toch bij de concurrent te boeken. Niemand zit namelijk te wachten op een reis die niet doorgaat, ook al krijg je het geld terug. Tot op heden is namelijk nog niet bekend wat er gaat gebeuren met de reizen met een vertrekdatum na 27 september. De circa 7.000 gestrande reizigers die nu op vakantie zijn met Oad kunnen ook zorgeloos hun vakantie afmaken zonder te hoeven vrezen voor extra kosten.

Laten we voor alle wintersporters, maar ook voor de 1750 man personeel, hopen dat dit mooie familiebedrijf snel een doorstart maakt waarop het management hoopt.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in