Geld lenen wintersport?

Op wintersport gaan is een dure hobby. Als je alle kosten bij elkaar optelt kom je voor een wintersportvakantie gemiddeld op €600,- per persoon. Het kan wel goedkoper, maar nog steeds blijft het een dure vakantie. En dat geld heeft niet iedereen op elk moment liggen. Is geld lenen wintersport dan een optie?

Het korte antwoord: ja, dat is een optie. Geld lenen voor de wintersport kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een doorlopend krediet opteren of voor een persoonlijke lening.

Geld lenen wintersport mogelijk?

Hoewel geld lenen voor de wintersport tot de mogelijkheden behoort is het eerst slim om te bekijken of je niet kunt besparen op de wintersport. Daar zijn namelijk verschillende tips voor, waardoor je wintersport goedkoper kan uitvallen dan je tot dan toe had gedacht. De tips:

  • Boek vroeg genoeg en maak gebruik van vroegboekkortingen
  • Of boek juist laat en ga voor de last-minute aanbiedingen
  • Vergelijk kosten van verschillende skibestemmingen. Een vakantie in een klein skigebied in Tsjechië kan vele malen goedkoper uitvallen dan een vakantie in een duur Zwitsers skigebied.
  • Kies een hotel op een minder gunstige locatie. Toegegeven, het is fijn om direct vanuit je hotelkamer de piste op de lopen, maar appartementen waarvoor je enkele minuten moet rijden met de skibus zijn over het algemeen veel goedkoper.
  • Leen materiaal van bekenden. Wintersportmateriaal is duur. Misschien kun je wel wat lenen van bekenden? Of wellicht zelfs samen aanschaffen als je toch niet tegelijk op wintersport gaat.
  • Waak voor oververzekering. Reisaanbieders bieden vaak ook een verzekering aan. Die hoef je niet altijd aan te schaffen als je zelf al verzekerd bent voor de wintersport.

Geld lenen: doorlopend krediet of persoonlijke lening

Heb je je uiterste best gedaan om te besparen, maar wil je toch nog iets bij lenen om op vakantie te kunnen? Dat kan eigenlijk op twee manieren: via een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Bij een doorlopend krediet heb je altijd wat extra geld achter de hand en een persoonlijke lening is geschikt voor een specifiek doel zoals een wintersport of een auto. Kijk voor de mogelijkheden bij een van de aanbieders van leningen. Of vraag natuurlijk die rijke oom van je of ‘ie nog een oude sok heeft liggen ;-).

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in