Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Geen sneeuwval maar bosbranden in skiregio’s Oostenrijk

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het is 10 november en ook al staat de winter voor de deur, moeder natuur houdt de deur nog even dicht. In verschillende skiregio’s in Oostenrijk blijft de winter zelfs zover weg dat er bosbranden uitbreken.

De aanhoudende droogte en de hoge temperaturen in de beboste gebieden zorgt voor een verhoogd gevaar op bosbranden. In de regio Spittal, waar onder andere het skigebied Goldeck ligt, geldt in de bossen al enkele dagen het verbod op roken en het maken van kampvuur. Luister je niet naar dat verbod, dan kun je rekenen op een (geld)straf.

bosbrand

In Fusch an der Großglocknerstraße – op enkele kilometers van de Kitzsteinhorn – bleef het gisteren niet alleen bij bosbrandgevaar, maar stond er ook daadwerkelijk een bos in brand. Politie en brandweer moesten zelfs met helikopters uitrukken om de brand te blussen. De betrokken hulpverleners waren gisteravond nog niet helemaal klaar met het blussen en gingen vanochtend weer verder. In totaal is er volgens woordvoerders 1 hectare aan bos afgebrand. Gewond raakte niemand.

bosbrand 1

Op de gletsjers kan er al prachtig geskied worden, maar in de lager gelegen gebieden duurt dat dus nog even. Ben je al in de regio voor een weekend gletsjerskiën, let er dan even op waar je een peuk opsteekt.

INTERESSANT ANDER NIEUWS: FRANSEN ONTDEKKEN NIEUWE WINTERSPORT

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in