Nieuwsalert per mail ontvangen

Geen skilift voor Kim Jong-Un na ingrijpen Zwitserse regering

Een deal van ruim zeven miljoen dollar om een skilift te bouwen voor een skigebied in Noord-Korea is geannuleerd, na ingrijpen van de Zwitserse regering. De deal zou namelijk het VN verbod om luxe producten naar het land te exporteren overtreden. Franse en Oostenrijkse bedrijven zouden een dergelijke aanvraag van de Noord-Koreaanse leider al eerder hebben afgewezen, aldus de BBC. 

De voorgestelde deal ging naar verluid om 7,55 miljoen dollar, waardoor het niet vreemd was dat het Zwitserse bedrijf graag de skilift had willen bouwen. Het Zwitserse ministerie van economische zaken liet weten dat het geplande luxueuse skiresort gebruikt zou gaan worden voor propaganda doeleinden en dat het niet denkbaar was dat het gewone volk ooit van de faciliteiten gebruik zou kunnen maken. De sancties op het negeren van het verbod zijn bovendien afgelopen maart nog aangescherpt, nadat Kim Jong-Un door ging met het testen van zijn nucleaire wapens. De VN liet toen weten dat het niet toegestaan was om technisch materiaal dat gebruikt zou kunnen worden om wapens te produceren te exporteren. Eveneens werd er een ban gelegd op het exporteren van luxe goederen zoals juwelen met parels en racewagens.

Onlangs stak de leider de bouwvakkers die al aan het klussen zijn in het geplande gebied nog een hart onder de riem, maar vooralsnog duurt het dus nog even voordat er geskied kan worden in Noord-Korea. Stel die skitrip naar het land daarom maar een jaartje uit.

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in